Home Crypto Talk Columns Michiel aan 't wiel: Wat zijn de risico’s en voordelen van tegen...

Michiel aan ’t wiel: Wat zijn de risico’s en voordelen van tegen de stroom in traden?

Hi, Michiel hier! Wellicht hebben we elkaar al ontmoet in het discussiekanaal van Crypto Insiders op berichtendienst Telegram. Zo niet, klik dan hier als je met mij, het team van Crypto Insiders en met meer dan 1000 leden uit onze community wil kletsen over van alles wat met cryptocurrency en blockchain te maken heeft.

Zo nu en dan zet ik mijn gedachten op digitaal papier en deze keer bespreek ik de voordelen en valkuilen van tegen de stroom in traden.

- Advertentie -

Het is voor velen een aantrekkelijke optie om met de massa mee te gaan. Hierdoor heb je zelf met minimale inspanningen beschikking over informatie om keuzes maken. In het geval van traden met cryptocurrencies betekent dit soms het blind volgen van anderen. Is dit handig of juist niet, en waarom?

Sommige mensen volgen klakkeloos de berichtgevingen en adviezen van bekenden of zelfs willekeurige personen. Af en toe pakt dit goed uit, maar vaker zal blijken dat deze mensen stuurloos achterblijven. Het is dan natuurlijk makkelijk om de schuld af te schuiven op de “raadgever” en zo zelf met een verse altcoin bag te zoeken naar een volgend bericht waarop de volgende trades kunnen worden gebaseerd. Net zolang totdat het geld of de bitcoins (BTC) op zijn en men achter blijft met allerlei altcoins waar hij of zij zelf niet van weet wat de usecase is. Dit is dan ook de voornaamste reden om altijd zelf onderzoek te doen en niet enkel af te gaan op de uitlatingen van een ander.

Het voordeel van surfen op een hype is soms dat er genoeg mensen de massa volgen en de betreffende koers daardoor wellicht nog even doorstijgt. Het nadeel van tegen de massa ingaan is dat je vaak in het begin je moet verdedigen voor je genomen stelling. Echter ligt hier, naar mijn mening, juist de grootste kans. Als je goed onderbouwde punten hebt voor een bepaalde trade of keuze ben je wellicht de massa voor en boek je al flinke winsten voordat de massa toestroomt.

Staar je echter niet blind op het tegen de massa ingaan en erken je nederlaag als de trade toch anders uitpakt dan je had verwacht.crypto-insiders_telegram_banner

Verschil tussen trend en massa

Er zit een wezenlijk verschil in meegaan met een trend – deze kan zowel bullish als bearish zijn – of de massa volgen. Zolang je een trend volgt zit je op de juiste golf. Deze golf kan een tijd gepaard gaan met het idee van de massa. Echter slaat de trend vaak eerder om dan de massa. Wat ik hiermee wil aanduiden is dat op deze manier het gros van de mensen rond de toppen koopt én rond de bodems verkoopt. Dit is een logisch gevolg van de echo. Hoe harder koersen omhoog of omlaag gaan, des te meer mensen positieve of negatieve bericht gaan delen en targets gaan verleggen.

Op dit moment is de massa absoluut niet bezig met altcoins en liggen hier, indien goed gekozen, absoluut mogelijkheden. Hierboven zie je bijvoorbeeld enjin (ENJ).

Bij het kopen bij de bullish signalen begin augustus zou je op dit moment al op zo’n 80% winst zitten. Dit lijkt het begin van een nieuwe trend, echter is de massa nog niet tot deze conclusie gekomen. Deze roepen elkaar nog na dat alle altcoins op dit moment aan het verdwijnen zijn.

Soortgelijke trendveranderingen zijn mogelijk aanstaande op meerdere coins. Ik durf persoonlijk op dit moment tegen de massa in dergelijke projecten te kopen. Reward is for the brave is dan ook mijn motto in dit stadium.

Bitcoin

Op dit moment bevindt de bitcoin-koers zich op glad ijs. Het ziet er zeer positief uit als de $11.000 wordt gebroken. Een dagelijkse close boven de $10.800 zou een positief signaal zijn. Indien we alsnog onder de support-zone van $10.000 terechtkomen zijn de targets van $9.000 en $8.500 wellicht sneller realiteit dan dat de meeste mensen verwachten.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft ook weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.153,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.215,99 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.217,89 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.229,41 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.440,69 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.