BLOX

BLOX is een Nederlandse crypto exchange met een passie voor bitcoin (BTC). De kracht van BLOX is dat ze crypto en bitcoin zo simpel, toegankelijk en duidelijk mogelijk houden. 

BLOX_exchange_pagina_logo

Wat is BLOX?

BLOX is de crypto-app van het in Nijmegen gevestigde BTC Direct. Toen BTC Direct in 2013 werd opgericht was het kopen van bitcoin of andere cryptocurrencies een hele opgave. Het was moeizaam, traag en met behulp van tussen partijen. Om deze reden is BLOX ontstaan: om bitcoin en crypto voor iedereen toegankelijk te maken, zonder gedoe. De kinderlijk eenvoudige app is snel, overzichtelijk en voor iedereen te gebruiken. Met weinig tot geen ervaring in de wereld van cryptocurrencies kun je met de mobiele app van BLOX gelijk aan de slag. Daarnaast voelt het Nederlandse platform zeer vertrouwd. Ook de behulpzaamheid van BLOX laat niet te wensen over.

BLOX_exchange_pagina_4_punten
Afbeelding 1: De kracht van BLOX geïlustreerd

Kosten bij BLOX

De BLOX handelskosten, ook wel transactiekosten, zijn erg duidelijk en relatief laag. Geen kleine regeltjes of addertjes onder het gras dus. Het is heel simpel: bij iedere order zijn de BLOX handelskosten 0,25%. Dit is het laagste tarief in Nederland! Dit percentage zal ook niet per keer veranderen. Dit is bij sommige exchanges nog weleens het geval. Bovendien worden de transactiekosten altijd duidelijk weergegeven voordat je je order bevestigt. Over onverwachte en onaangename kosten hoef je je bij BLOX dus geen zorgen te maken.

Crypto kopen bij BLOX

Bij BLOX heb je de keuze uit meerdere betaalmethoden. Wanneer je geld op je BLOX account wilt storten kun je gebruik maken van de onderstaande mogelijkheden:

  • iDEAL
  • Bankoverschrijving (SEPA)
  • Bancontact
  • Creditcard (Visa en Mastercard)

Indien je ervoor kiest om iDEAL, Bancontact of een bankoverschrijving (SEPA) te gebruiken, zal dit geen extra kosten met zich meebrengen. Bij het gebruik van een creditcard is dit echter een ander verhaal. In dat geval rekent BLOX een kleine toeslag van 1,5%, en dit zal alvorens de uiteindelijke betaling altijd netjes vermeld zal worden. Is het onduidelijk? Dat kun je altijd snel en gemakkelijk contact opnemen met het team van BLOX.

BLOX_exchange_pagina_partner_programma
Afbeelding 2: De voordelen van het partnerprogramma van BLOX

Wat kan je doen bij BLOX?

Crypto handelen

BLOX wordt geprezen om diens eerder genoemde makkelijk te gebruiken platform. BLOX doet er namelijk alles aan om het handelen in crypto zo gemakkelijk mogelijk te maken. Binnen enkele muisklikken kun je crypto kopen en verkopen, zonder toeters en bellen. Het aanbod van BLOX neemt ook gestaag toe. Momenteel kun je maar liefst 78 verschillende crypto assets kopen en verkopen. Wil je een crypto portfolio opbouwen met de meest prominente crypto assets? Dan past BLOX bij jou.

BLOX_exchange_pagina_partner_in_app
Afbeelding 3: Het dashboard van de BLOX app

Crypto staking bij BLOX

Met behulp van staking kun je bij BLOX rendement verdienen op je crypto zonder dat je deze hoeft te verkopen. Het is zeer gemakkelijk en sommige coins behalen zelfs een rendement van meer dan 5 procent per jaar! Een stuk beter dan je spaarrekening. Je rendement wordt uitgekeerd in de betreffende coin en automatisch aan je saldo toegevoegd. Elke maandag wordt je wekelijkse rendement betaald! Daarnaast is staken bij BLOX volledig vrijblijvend. Je kunt het heel simpel aan- en uitzetten.

Leren over crypto bij BLOX

De wereld van crypto kan nog weleens ingewikkeld en overweldigend zijn. Zeker als je pas net de magische crypto wereld bent betreden. Dit is heel begrijpelijk, en BLOX is naast een geweldig handelsplatform ook een unieke plek om te leren over alle crypto-gerelateerde zaken. In de cryptopedia van BLOX kun je lezen en leren over van alles: van bitcoin en altcoins tot handelsstrategieën en ingewikkelde crypto jargon termen. Bij BLOX ligt de crypto wereld aan je voeten.

 

BLOX_exchange_pagina_partner_in_storten
Afbeelding 4: Storten in de BLOX app

BLOX limieten en verificaties

BLOX is zoals gezegd makkelijk en toegankelijk in gebruik. Dit geldt uiteraard ook voor het registratieproces. Ook is het aanmelden bij BLOX helemaal gratis. Er is wel één klein dingetje: een BLOX account maken kan alleen via de mobiele app. Deze kun je downloaden via de Apple app store of voor de Android gebruikers via de Google Play store. Na het invullen van een aantal gegevens is je account gereed. Je hoeft deze alleen even via de e-mail te verifiëren.

Je kunt meteen beginnen en tot 250 euro op je account storten. Wil je meer geld op je BLOX account storten? Dan zul je je identiteit verifiëren. Schrik hier niet van. Dit is namelijk een heel gebruikelijk proces op crypto platformen, en is bedoeld om de veiligheid voor alle gebruikers te waarborgen.

BLOX_exchange_pagina_partner_in_transactie
Afbeelding 5: Het transactiescherm in de BLOX app

Is BLOX betrouwbaar?

Dit is wellicht de allerbelangrijkste vraag die je jezelf moet stellen bij de keuze voor een crypto exchange. Ten eerste kunnen we een kijkje nemen op Trustpilot, een platform waar meningen van gebruikers worden verzameld. Op Trustpilot krijgt BLOX overwegend positieve beoordelingen. Dit is uiteraard fijn en belangrijk, maar niet genoeg om de bovenstaande vraag volledig te beantwoorden.

Een belangrijk motto van BLOX is ‘veiligheid voorop’, en ze voegen de daad bij het woord. BLOX maakt namelijk gebruik van een gesloten systeem. Jouw crypto wordt aan jouw opgegeven bankrekening gekoppeld. Vindt er bijvoorbeeld een hack plaats? Dan kunnen dieven er nooit met je geld vandoor gaan. Jouw geld kan namelijk alleen maar naar jouw bankrekening gestuurd worden.

Ook worden alle crypto assets van BLOX op de best mogelijke manier bewaard: in een cold storage. Dit betekent dat er fysieke toegang nodig is om bij de reserves van BLOX te komen.

  • Gesloten systeem: Wordt je account gekraakt? Jouw geld kan alleen naar jouw gekoppelde bankrekening worden gestuurd.
  • Offline opslag: BLOX slaat alle coins op in een cold storage. Online hackers zullen dus nooit toegang tot de reserves kunnen verkrijgen. 
  • Gescheiden fondsen: Jouw tegoeden worden apart beheerd. Er zal nooit mee gehandeld of gesjoemeld worden.

BLOX video: zo gemakkelijk is BLOX

Is het allemaal nog niet helemaal duidelijk? Bekijk hieronder de video over BLOX. Daar wordt alles nog even rustig en overzichtelijk uitgelegd.

Het laatste nieuws

Contact met BLOX

Het supportteam van BLOX staat 7 dagen per week voor je klaar. Ook staan er een hoop veelgestelde vragen op de website. De kans is groot dat je daar snel je antwoord zult vinden.