Roy van Krieken Roy van Krieken
08/08/2023 13:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2023 13:00

Veiligheid voorop: waarom een VPN cruciaal is bij het handelen in crypto

icon-featured
Featured
VPN crypto handelen CyberGhost

Foto: Shutterstock/hodim

De wereld van cryptocurrencies is een fascinerende plek. Door decentralized finance (DeFi) zijn mensen in staat om banken en traditionele financiële instellingen te omzeilen. Terwijl dit financiële soevereiniteit biedt, brengt het ook zijn eigen uitdagingen met zich mee, vooral op het gebied van privacy en veiligheid.

Glenn’s slimme ‘bitcoin dominantie strategie’ brengt hem forse winsten
Glenn’s slimme ‘bitcoin dominantie strategie’ brengt hem forse winsten

Veilig met crypto omgaan

Een van de belangrijkste tools die elke crypto-enthousiasteling zou moeten overwegen, is een Virtual Private Network, beter bekend als VPN. Voor degenen die nog niet vertrouwd zijn met deze term, een VPN zorgt ervoor dat je online activiteiten verborgen blijven door je IP-adres te verbergen en je internetverkeer te versleutelen. Dit maakt het voor potentiële aanvallers en nieuwsgierige ogen moeilijker om je online handelingen te traceren.

Nu vraag je je misschien af, “Waar kan ik beginnen met een betrouwbare VPN?” Er zijn veel providers op de markt, maar als je op zoek bent naar een betrouwbare keuze, overweeg dan de vpn gratis proefperiode van Surfshark. Surfshark, een Nederlands bedrijf, heeft zich al gevestigd als een topkeuze voor ontelbare gebruikers, zeker ook binnen de crypto gemeenschap. Het biedt unieke functies zoals “camouflage mode”, waarin zelfs je internetprovider niet kan zien dat je een VPN gebruikt.

De connectie tussen VPN’s en het handelen in crypto is eigenlijk vrij logisch. Wanneer je handelt wil je dat je transacties en strategieën privé blijven. Cybercriminelen zijn altijd op zoek naar manieren om toegang te krijgen tot waardevolle informatie, zoals bijvoorbeeld over je crypto wallet. Als kwaadwillenden toegang weten te krijgen tot deze wallet, of je account op een crypto exchange, dan kan dat catastrofaal zijn.

Advertentie

VPN’s beschermen je online

Dus, net zoals je eigenlijk altijd een Two-Factor Authentication (2FA) zou moeten gebruiken voor extra beveiliging op je handelsaccount, kan een VPN nog een extra stap zijn om criminelen en oplichters te slim af te zijn. Helaas zien we dat dergelijke kwaadwillenden vandaag de dag het nog altijd gemunt hebben op crypto gebruikers.

Buiten de wereld van crypto zijn er ook andere voordelen verbonden aan het gebruik van VPN’s. Het stelt gebruikers in staat om locatiebeperkingen te omzeilen, wat handig kan zijn voor toegang tot content die geografisch is geblokkeerd op bijvoorbeeld Netflix. Bovendien beschermt het tegen potentiële bedreigingen bij het gebruik van openbare wifi-netwerken.

Hoewel Surfshark opvalt vanwege zijn uitstekende beveiligingsfuncties, waaronder multihop (waarmee u tegelijkertijd verbinding kunt maken met twee VPN-servers) en whitelisting (waarmee u bepaalde websites kunt kiezen om met een normale verbinding te bereiken), zijn er ook andere betrouwbare VPN-aanbieders zoals NordVPN en ExpressVPN. Wat het belangrijkste is, is dat je kiest voor een provider die past bij je behoeften en die een robuuste beveiliging biedt.

Tot slot, of je nu diep in de wereld van cryptocurrencies actief bent als handelaar of gewoon op zoek bent naar extra privacy en beveiliging online, het investeren in een VPN is essentieel. In deze steeds meer verbonden en digitale wereld waarin data het nieuwe goud is, is het cruciaal om je eigen “online kluis” te hebben. En daarvoor is een VPN uw beste bondgenoot.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Featured nieuws

Hoe Troy met doordachte bitcoin trades een fortuin verdient
Hoe Troy met doordachte bitcoin trades een fortuin verdient
Gepassioneerde crypto handelaar Philip scoort met ijskoude strategie
Gepassioneerde crypto handelaar Philip scoort met ijskoude strategie
Glenn’s slimme ‘bitcoin dominantie strategie’ brengt hem forse winsten
Glenn’s slimme ‘bitcoin dominantie strategie’ brengt hem forse winsten
Advertentie