Erik Juffermans Erik Juffermans
24/09/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2023 18:00

Bitcoin verlies leidt tot schietincident tussen echtpaar en politie

Een ruzie over een mislukte bitcoin (BTC) investering is uitgelopen tot een heus drama ten noorden van Bangkok, de hoofdstad van Thailand. Een verlies van 700 duizend baht, omgerekend bijna 20 duizend dollar, leidde tot een confrontatie tussen een Thais echtpaar. De situatie escaleerde en de echtgenoot schoot zelfs zijn vrouw neer, meldt een Thais nieuwskanaal.

Bueno para BTC: un gran banco prevé que la deuda de EE.UU. se duplique

Thaise crypto ruzie

Volgens de berichtgeving ging al langer niet goed met het echtpaar. Na een fors verlies door een mislukte crypto investering, escaleerde de situatie. Het is onduidelijk wie van de twee verantwoordelijk was voor de mislukte investering, maar de spanningen liepen hoog op. Dusdanig dat Kritsada, de 35-jarige man, zijn 31-jarige vrouw Pitsamai neerschoot met een pistool.

Vervolgens sloot de man zichzelf op in het huis en bleef daar zes uur zitten in een confrontatie met de lokale politie. Het huis werd omsingeld en onderhandelingen werden gestart met de man. De autoriteiten en familieleden probeerden zes uur lang de situatie te de-escaleren en de man het huis uit te krijgen.

Op dit punt was het nog steeds zeer onduidelijk wat de toestand van de vrouw was. De situatie was zeer gespannen en de man handelde naar verluidt zeer onvoorspelbaar. Op een gegeven moment schoot hij zich uit paniek in zijn eigen been. Na zes uur kon de politie hem arresteren en het .38 kaliber pistool in beslag nemen.

Poging tot moord na bitcoin verlies

De man is inmiddels aangeklaagd voor poging tot moord en illegaal vuurwapenbezit. Zijn vrouw heeft de nodige medische zorg gekregen en met haar gaat het naar omstandigheden goed.

Of de mislukte crypto investering de aanleiding was van de ruzie, of dat wat de emmer deed overlopen, is echter niet bekend. Wel droeg het klaarblijkelijk bij aan de situatie. $20 duizend is voor Thaise begrippen extreem veel geld en was mogelijk al het spaargeld van het stel. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie