Crypto groeit in India, nu 115 miljoen Indiase crypto-investeerders

Geen onderdeel…
Crypto groeit in India, nu 115 miljoen Indiase crypto-investeerders

Foto: RaksyBH/Shutterstock

Begin deze week bracht KuCoin een onderzoek uit met betrekking tot de nieuwe ontwikkelingen in India’s cryptocurrencymarkt: Into The Cryptoverse Report India. Uit dit rapport bleek dat er in het land zo’n 115 miljoen crypto beleggers zijn die momenteel crypto bezitten of in de afgelopen zes maanden crypto hebben verhandeld.

Groei van aantal crypto-beleggers

In het onderzoek komt onder andere naar voren dat 56% van de beleggers gelooft dat crypto de toekomst van financiën is en 52% investeert in crypto om passief inkomen te verdienen dat hen kan helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Ondanks de houding van de lokale overheid ten aanzien van crypto en een belastingheffing van 30% op inkomsten uit crypto, zal de Indiase crypto-markt volgens een rapport van KuCoin tegen 2030 naar verwachting $241 miljoen bedragen.

Jonge crypto-investeerders zijn de toekomst

Zoals verklaard door Medha B Dey Roy, hoofd branding, KuCoin India, was er in het eerste kwartaal van 2022 een daling in de positiviteit ten opzichte van investeren in crypto. Toch kijkt zij vol vertrouwen naar de toekomstige ontwikkelen in de markt.

“Onze enquête wijst op een positief sentiment ten opzichte van de markt, aangezien meer dan de helft van de beleggers van plan is hun investeringen in crypto in de komende zes maanden te verhogen. Met onze technologie-gedreven jonge bevolking, groeiende internetgebruikers en financiële technologie (fintech) vooruitgang, is crypto op weg naar het bereiken van een grotere adoptie. Met regelgevende omgevingen en motivaties heeft India de mogelijkheid om een wereldwijde cryptohub te worden. We kijken uit naar de kansen die voor ons liggen, en spelen een rol in het ondersteunen van het Indiase crypto-ecosysteem.”

Het demografische profiel van crypto-beleggers wordt steeds jonger, in het tweede kwartaal van 2022 is 39% tussen 18-30 jaar oud, een stijging van 7% ten opzichte van het eerste kwartaal. De eerste crypto-kopers vormen 39% van de jonge beleggers onder de 30 jaar. 39% van de jonge cryptocurrency-investeerders onder de 30 jaar zijn eerste crypto-investeerders die pas in de afgelopen drie maanden zijn begonnen met handelen. 

Onzekerheid door weinig bitcoin kennis

Er blijkt bij een grote groep van de respondenten een gebrek aan kennis van de crypto-markt te zijn. Zo geeft 41% aan dat ze niet zeker weten welk type crypto-product ze moeten kiezen. Zo’n 37% heeft moeite met het beheren van het risico van hun portefeuilles, 27% heeft moeite met het voorspellen van de koers van crypto’s als bitcoin (BTC) en 21% weet eigenlijk niet eens hoe cryptocurrency werkt. 

“De onduidelijkheid in de regelgeving van de overheid is een belangrijke factor geweest die potentiële investeerders afschrikt. 33% geeft aan dat overheidsregulering een punt van zorg is bij het overwegen van investeren in crypto. De veiligheid van investeren in crypto is ook een zorg voor velen, aangezien 26% zich zorgen maakt over hackers die een bedreiging vormen, en 23% vreest dat ze hun geld misschien niet terugkrijgen in het geval van veiligheidsincidenten,” zei een PR van KuCoin over het onderzoek.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Geen onderdeel van een categorie nieuws

SEC voorzitter trollt crypto gebruikers
5 personen beslissen over de komst van Ethereum ETF’s
Advertentie