Simon Bosch Simon Bosch
26/02/2022 12:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 11:49

Enorm landhuis te koop voor een ‘prikkie’ als NFT

Geen onderdeel…

Eerder deze maand schreven we dat de duurste CryptoPunk-NFT ooit is verkocht. Deze onscherpe cartoon-NFT’s zijn het eerste kunstproject op een blockchain en hebben daardoor flinke prijskaartjes. NFT’s kunnen echter meer zijn dan ‘leuke plaatjes’, je kunt namelijk van allerlei dingen een Non-Fungible Token maken. Zo kun je je huis op de blockchain zetten. Dat is precies wat een vastgoedontwikkelaar uit het Verenigd Koninkrijk heeft gedaan.

Weelde

Dat schrijft The Times. Het landhuis staat op een perceel van 1,3 acre, omgerekend is dat ongeveer 5260 vierkante meter. Het is ontwikkeld door het Britse Stately Homes. Het monsterlijk grote huis heeft elf slaapkamers, kogelbestendige ramen, een zwembad, bioscoop, bowlingbaan en een tennisbaan. De ‘voortuin’ heeft een lengte van 116 meter en het van pilaren voorziene huis heeft in de garage ruimte voor zes voertuigen. Uiteraard is de garage toegankelijk via een privélift.

Advertentie

Lage prijs

Misschien is het meest opvallendste wel dat het is verkocht voor ‘maar’ 29 miljoen Britse pond. Dat is een erg lage prijs voor een dergelijk groot huis. Dat komt doordat de vastgoedontwikkelaar het bewust heeft verkocht voor maar 2% van de waarde van het moderne landhuis. Het lijkt erop dat het een stunt is van het bedrijf om het te verkopen als NFT. De koper besliste erg snel om het te kopen, volgens makelaar Sean Barratt. Bij het huis zit naast het aankoopbewijs op de blockchain ook een blauwdruk en een digitale representatie van het huis. Wel is de grond van Crown Estate, wat inhoudt dat de grond zelf van het Britse koningshuis is. De eigenaar is eigenaar van het huis, maar de grond wordt dus geleased.

Het klinkt natuurlijk als de omgekeerde wereld. Of ‘koop een NFT en krijg er gratis een huis bij’ een slogan wordt valt nog te bezien. Wel lijkt het logisch dat huizen die te koop staan als NFT de komende jaren vaker voor gaat komen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Advertentie
Advertentie