Robin Hazekamp Robin Hazekamp Robin Hazekamp
22/01/2024 21:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2024 21:21 Marktupdates

Bitcoin crasht en duikt onder de $40.000, markt reageert heftig

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin crasht en duikt onder de $40.000, markt reageert heftig

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is in het afgelopen uur tot onder de $40.000 gedoken. Op het moment van schrijven staat de prijs op $39.700, na omhoog te zijn gekaatst van de $39.500. Desalniettemin is bitcoin met de crash door een belangrijke support zone gezakt, die lastig zal zijn om weer te her-overwinnen. Verschillende koersen reageren heftig op de daling.

Bitcoin begint de week sterk, passeert $66.000 – cryptomarkt reageert
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Blik op de bitcoin koers

De bitcoin koers is momenteel aan het herstellen van een fikse daling, tot onder de $40.000. Op het moment van schrijven lijkt bitcoin af te vlakken op $39.750, na omhoog te zijn gekaatst toen de koers de $39.500 bereikte. Daarmee waren de afgelopen 24 uur rampzalig voor bitcoin, met een daling van 4,7% in één dag. 

De market cap van bitcoin is momenteel $781 miljard. Het handelsvolume is met 182% gestegen naar $27,7 miljard, wat flinke paniek indiceert. De volgende support zone ligt rond de $38 duizend. Gezien de correctie die bitcoin momenteel naar boven maakt na de crash, is het nog niet waarschijnlijk dat BTC zich binnenkort naar dat niveau zal begeven.

Advertentie

Crypto markt reageert heftig op koers

In het afgelopen uur hebben meerdere cryptocurrencies sterk gereageerd op de daling van bitcoin. Helium (HNT), solana (SOL) en ronin (RON) staan met respectievelijk 2,8%, 2,7% en 2,4% in de min. De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle crypto’s bij elkaar, is met 4,8% gedaald naar $1,65 biljoen over de afgelopen dag.

Ondanks dat doet bitcoin ordinals (ORD), het juist heel erg goed midst de bitcoin crash. De token van de bitcoin inscriptions is met 2,9% gestegen in het afgelopen uur. Dit kan wellicht te danken zijn aan het feit dat het bitcoin handelsvolume zo hard gestegen is, waar ORDI van profiteert.

Crypto Radar: bitcoin stijgt opeens hard, altcoins schieten de lucht in
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Voorspelling van topman komt uit

Crypto topman Arthur Hayes waarschuwde al voor de crash. Volgens hem ging de bitcoin koers tot onder de $40.000 dalen, een mening die hij vanmiddag nog met de wereld deelde. Volgens hem zou dit gaan liggen aan een aankondiging van het Amerikaanse Ministerie van Financiën:

“Ik denk dat we [tot onder 40.000 dollar zakken]. Ik denk dat we dalen totdat het Amerikaanse Ministerie van Financiën op 31 januari aankondigt de staatsschuld te herfinancieren,” aldus Hayes.

De voorspelling is echter al ver daarvoor uitgekomen, zonder verband met het Ministerie van Financiën in de Verenigde Staten. Wat de exacte reden voor de daling is, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie