Simon Bosch Simon Bosch
22/01/2024 20:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2024 18:50

‘Bitcoin koers gaat onder de $40.000 zakken’ volgens crypto topman

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
‘Bitcoin koers gaat onder de $40.000 zakken’ volgens crypto topman

Foto: Chidori_B/Shutterstock

Er is geen gebrek meer aan bitcoin-bulls in 2024. De koers bereikte begin deze maand nog het hoogste punt sinds het begin van de bearmarkt in 2022. Inmiddels is de koers iets gedaald, en er zijn ook verschillende signalen voor een voortzetting van deze daling. Ook de bekende bitcoin-bull Arthur Hayes denkt dat de koers nog verder kan zakken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ex-topman verwacht bitcoin bullmarkt

Arthur Hayes was voorheen de CEO van de crypto exchange BitMEX, één van de grootste handelsplatformen in de sector. Hij heeft regelmatig een erg goed onderbouwde mening over wat er gebeurt. Zelf verwacht hij dat bitcoin (BTC) de grootste bullmarkt in de geschiedenis van de mensheid zal zien. Dat zou gaan gebeuren doordat centrale banken niet in staat zullen zijn om te stoppen met geld printen. Afgelopen zomer vergeleek hij om deze reden fiat-valuta met toiletpapier.

Hij heeft regelmatig nogal sterke uitspraken, maar hij heeft voorheen ook veel gelijk gehad. Zo sloeg hij vlak voor de grootste crash van de bearmarkt in 2022 alarm. Dat had te maken met het verhogen van de beleidsrentes van centrale banken, waar hij klaarblijkelijk gelijk mee heeft gekregen.

Toch is Hayes geen ‘permabull’ zoals dat heet. Zo waarschuwde hij eerder deze maand voor een crash van 40%. Maar vlak daarna steeg de bitcoin koers juist naar het hoogste punt sinds 2022. Toch is de koers inmiddels weer gedaald tot onder het niveau van toen hij zijn waarschuwing deelde.

Advertentie

Arthur Hayes verwacht bitcoin crash

Hij blijkt niet van mening te zijn veranderd, zo blijkt uit zijn profielafbeelding op sociale mediaplatform X. “Ik ben een ondernemer, geen priester. 100x,” staat erop.

Op maandagochtend schreef hij op X dat de bitcoin koers door zijn hoeven leek te zakken, en dat hij daarom put-optiecontracten met een verloopdatum van 29 maart heeft gekocht. Zo maakt hij in theorie winst als de koers daalt.

Ik denk dat we [tot onder 40.000 dollar zakken]. Ik denk dat we dalen totdat het Amerikaanse Ministerie van Financiën op 31 januari aankondigt de staatsschuld te herfinancieren,” aldus Hayes.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie