Timo Bult Timo Bult Timo Bult
07/02/2024 07:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2024 12:07 Marktupdates

Bitcoin koers op rand van uitbraak, cryptomarkt roerig na groot nieuws

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers op rand van uitbraak, cryptomarkt roerig na groot nieuws

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Bitcoin (BTC) probeerde gisteren nog boven de $43.000 uit te breken, maar werd hier vervolgens afgewezen. Toch handelt de koers nog altijd vlak onder dit niveau. In deze marktupdate lees je hoe de cryptocurrency er deze ochtend voorstaat. Ook werpen we een blik op de altcoins.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin op punt van uitbraak?

Op de bitcoin grafiek is te zien hoe de crypto gisteren boven de $43.000 probeerde uit te breken. Die poging was helaas onsuccesvol waarmee BTC vooralsnog onder dit niveau handelt.

De bitcoin koers de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap.

Kortom, de afgelopen 24 uur waren relatief saai. De koning der crypto staat slechts 0,5% in de plus en is op crypto exchange Bybit (powered by SATOS) nu $42.926 waard. Op de grootste Nederlandse crypto exchange Bitvavo is de bitcoin prijs in euro nu 39.872.

Ondanks het saaie koersverloop ligt enige volatiliteit volgens analist Trader Tardigrade op de loer. In een grafiek die hij op X deelde is te zien dat bitcoin op de dagelijkse grafiek een zogenoemd “bull pennant” patroon vormt.

Dit patroon kenmerkt zich door een mast, die wordt gevormd door een groene candle als gevolg van een snelle stijging. Vervolgens consolideert de koers een periode met hogere lows en lagere highs. Het patroon kan een indicatie vormen dat de stijgende koers door kan gaan zetten. Al met al ziet het patroon er op de grafiek als volgt uit:

“De bitcoin koers staat aan de rand van een bull pennant uitbraak. Eens kijken hoe de nieuwe daily candle eruitziet.”

Advertentie

Ethereum in de plus, crypto top 10 kalm

De rest van de top 10 van grootste cryptocurrencies was relatief rustig de afgelopen 24 uur. Alleen ethereum (ETH) kleurt groen en staat 2,3% in de plus. ETH is daarmee nu $2.360 waard.

Verder is te zien dat solana (SOL) grotendeels is hersteld van de problemen gisteren. Het netwerk ging gisteren opnieuw uren uit de lucht. Lees hier meer over de problemen bij Solana.

Enkele opvallende stijgers binnen de top 50 zijn kaspa (KAS), die 4% in het groen staat, en lido DAO (LDO) met een stijging van 3,7%.

De opvallendste daler met -23% is monero (XMR). Dat is geen grote verrassing. De privacy coin kreeg gisteren een flinke klap te verduren, zoals hier te lezen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Alleen vandaag: gratis ethereum

Op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin en ethereum te kopen? Anycoin Direct geeft alleen vandaag 10 euro gratis ethereum weg aan nieuwe gebruikers. Klik op de onderstaande knop om jouw gratis ethereum te bemachtigen:

Claim gratis ethereum

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie