Timo Bult Timo Bult Timo Bult
15/05/2024 21:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2024 21:44 Marktupdates

Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'

Foto: Johnstocker Production/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft een aanzienlijke stijging doorgemaakt in de afgelopen 24 uur. De plotselinge stijging lijkt vooral te danken aan de nieuwste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. De consumentenprijsindex (CPI), een belangrijke maatstaf voor inflatie, kwam vrijwel geheel volgens verwachting binnen. Dit zorgde voor optimisme op de markt, waardoor de waarde van bitcoin sterk toenam.d

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers test de 66.000 dollar

Op het moment van schrijven test de BTC koers de belangrijke weerstand bij 66.000 dollar. Volgens gegevens van CoinMarketCap is de waarde van bitcoin momenteel 66.040 dollar. Op de Nederlandse exchange Bitvavo wordt bitcoin verhandeld voor 60.465 euro. Dit komt neer op een stijging van 7 procent ten opzichte van 24 uur geleden.

De bitcoin koers steeg de afgelopen 24 uur hard, met als waarschijnlijke aanstichter de nieuwe inflatiecijfers in de VS.
De bitcoin koers steeg de afgelopen 24 uur hard, met als waarschijnlijke aanstichter de nieuwe inflatiecijfers in de VS.

Op de dagelijkse grafiek zal de sluiting van vandaag belangrijk worden, zo stelt de Nederlandse crypto-analist CryptoJelleNL op socialmediaplatform X:

“Belangrijke dagelijkse sluiting komt eraan. Zoals het er nu uitziet, zien we een duidelijke verschuiving in de kortetermijnstructuur. Als we vóór het einde van de dag toch weer een daling zien, bevestigt het wat we de afgelopen weken hebben gezien: een trieste toestand. Ik juich voor de bulls.”

Mocht de bitcoin koers doorzetten dan zal bij 67.000 dollar het eerstvolgende weerstandsniveau liggen. Op de 4-uurs grafiek bevindt de Relative Strength Index (RSI) zich al wel in de overbought regio, wat een mogelijke indicatie is dat de koers op adem moet komen.

Advertentie

Positief bitcoin nieuws veroorzaakt koerssprong

De stijging van bitcoin volgt na een periode van onzekerheid en volatiliteit. Gisteren werden de resultaten van de Producer Price Index (PPI) bekendgemaakt, die tegenvallend waren en zorgden voor enige bezorgdheid op de markt. Echter, de relatief stabiele CPI-cijfers lijken het vertrouwen te hebben hersteld bij de bitcoin-investeerders.

Lees hier meer over de inflatiecijfers en hun effect op de bitcoin koers.

Gisteren was nog meer positief bitcoin nieuws te lezen op Crypto Insiders. Zo werd bekend dat een Amerikaanse staat meer dan 100 miljoen dollar in bitcoin heeft geïnvesteerd.

Crypto Radar: Bitcoin stijging weer weggevaagd, markt in het rood
Crypto Radar: Bitcoin stijging weer weggevaagd, markt in het rood

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeienCrypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Bitcoin koers stort in tot onder $64.000, altcoins leiden zwaar
Bitcoin koers stort in tot onder $64.000, altcoins leiden zwaar
Advertentie