Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
25/10/2023 07:58 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 07:58 Marktupdates

Bitcoin koers volatiel, nieuwe wendingen in beursfonds race

Dogecoin-DOGE Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers volatiel, nieuwe wendingen in beursfonds race

Foto: Tada Images/Shutterstock

Alsmede de snel op elkaar volgende ontwikkelingen in de race om een bitcoin (BTC) spot Exchange Traded Fund (ETF) bevindt de volatiliteit zich weer op een niveau zoals we gewend zijn. Gisteravond heb je wellicht al gelezen over de prijsdaling nadat de ticker van BlackRock’s spot-ETF werd weggehaald van de website van de Amerikaanse Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC). Er is weer een berg aan nieuwe wendingen en we bespreken de prijsactie van bitcoin die met alle ontwikkelingen van vannacht gepaard gaat.

Bitcoin komt groen ’t weekend uit, maar altcoins als solana vangen klappen
Bitcoin komt groen 't weekend uit, maar altcoins als solana vangen klappen

Bitcoin koers herstelt van daling

Gisteravond maakte de koers een uitglijder tot een dieptepunt van nipt onder de 33.300 dollar. Voordat de domper van BlackRock ontdekt werd, bewoog de koers boven de 34.500 dollar. Later op de avond en gedurende de nacht heeft de bitcoin koers niet meer zijn dieptepunt van onder de 33.300 dollar geëvenaard.

Bitcoin heeft langzaam zijn weg omhoog gevonden en nadert nu het prijsniveau van vóór de daling van gisteravond.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Vlak boven de 34.400 dollar ligt echter wel een weerstandsniveau. Hierboven is het niveau rond de 34.900 dollar de laatste horde voordat de nieuw neergezette jaarlijkse piek van zo’n 35.300 opgezocht kan worden.

Wat betreft steunniveaus is de 33.000 dollar een belangrijk level om in de gaten te houden. Mocht de koers hieronder terechtkomen, zal het cruciaal zijn om boven de zone rondom het eerdere jaarlijkse hoogtepunt, ofwel vlak onder de 32.000 dollar, stand te houden.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op crypto exchange Bybit uit op 34.156 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 32.230. vergeleken met 24 uur terug betreft het een daling van 0,89 procent

Advertentie

Altcoinmarkt: chainlink stijgt hard

Wat betreft de grootste 15 cryptocurrencies van het moment staat bijna iedere altcoin in het rood momenteel. XRP en chainlink (LINK) zwemmen echter tegen de richting in. Met name LINK weet zichzelf volop in de schijnwerpers te zetten met een stijging van 11,74 procent. XRP staat 1,60 procent hoger dan een dag geleden.

Daartegenover staat dogecoin (DOGE) die het hardst onderuit is gegaan. De koers van DOGE staat momenteel 2,49 procent lager dan gisteren.

Crypto radar: Bitcoin klimt weer op – memecoins schieten omhoog
Crypto radar: Bitcoin klimt weer op - memecoins schieten omhoog

Bitcoin vandaag: hier moet je op letten

Vandaag staan er enkele belangrijke zaken op de agenda uit de Verenigde Staten.

Als eerste krijgen we om 14:00 uur de Bouwvergunningen voorgeschoteld. De verwachting ligt op 1,473 miljoen, terwijl deze eind september op 1,541 miljoen uitkwam.

Vervolgens zal om 16:00 uur de Nieuwe Woningen Verkoop voor de maand september gedeeld worden. Vorige keer kwam deze uit op 675.000, maar nu wordt er een waarde van 680.0000 aangenomen.

Om 16:30 uur zal de Ruwe Olievoorraden gepubliceerd worden alvorens de dag om 22:35 uur afgesloten kan worden met een speech van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto nieuws van vannacht: bitcoin ETF ontwikkelingen

IBTC, de ticker van de bitcoin spot-ETF van BlackRock, is weer te vinden op de website van DTCC, een Amerikaans bedrijf die afwikkelingsdiensten biedt voor de financiële markten. Een woordvoeder van DTCC heeft toegelicht dat de ticker in augustus al op de website werd geplaatst. Bovendien zou de verschijning niets zeggen over een mogelijke goedkeuring, aldus de woordvoeder.

Ook de spot-ETF van ARK Invest is nu te zien op de website van DTCC.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 161,17 DOGE of 0,93 LINK! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie