Robin Hazekamp Robin Hazekamp Robin Hazekamp
01/03/2024 17:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2024 17:06 Marktupdates

Crypto radar: bitcoin & ethereum in de min na waanzinnige week

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Dogecoin-DOGE more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto radar: bitcoin & ethereum in de min na waanzinnige week

Foto: Shahid Jamil/Shutterstock

Na de mega stijgingen die bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) afgelopen week hebben doorgemaakt, staan de twee vandaag in de min. Deze stijging lijkt de rest van de crypto markt mee naar beneden te hebben getrokken, al dan wel licht. Desondanks zijn er meerdere altcoins die een uitzondering maken en vandaag hard zijn gestegen.

Bitcoin duikt onder $60.000 na Israëlische tegenaanval, maar herstelt
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Blik op de crypto markt

Er wordt al langere tijd door analisten gezegd dat de altcoins achterblijven op bitcoin en ethereum. Die uitspraken tonen zich nu ook in de praktijk, met meerdere altcoins dik in de plus terwijl bitcoin en ethereum zijn gedaald. Bitcoin is momenteel $61.600 op de in Dubai gesitueerde crypto exchange Bybit, en €56.800 op het Nederlandse Bitvavo. Dat komt neer op een daling van 2,1% sinds gisteren.

Ethereum gaat voor €3.150 over de toonbank op Bitvavo, wat een 1,8% daling is sinds gisteren. Onder andere door de daling van de twee grootste tokens staat de totale marktkapitalisatie vandaag 1,5% in de min. De waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar is daardoor nu $2,4 biljoen. Met een marktkapitalisatie van $1,2 biljoen bedraagt bitcoin 50,3% van de markt.

De hardste stijgers, waaronder axelar

De top 50 kent meerdere harde stijgers, maar in de top 100 is het al helemaal een feestje:

 • Axelar (AXL) is met 33,5% gestegen naar $2,07 in de afgelopen 24 uur;
 • SingularityNET (AGIX) is met 29,6% gestegen naar $0,926 in de afgelopen 24 uur;
 • Fetch.ai (FET) is met 21,3% gestegen naar $1,78 in de afgelopen 24 uur.

Deze drie stelen flink de show met enorme prijstoenames in de afgelopen maand. Ten opzichte van 30 dagen geleden staat AGIX zelfs 246% in het groen. Wat betreft wekelijkse stijgingen is er toch een andere token die de show steelt. De oude bekende pepe (PEPE) heeft een stijging van 187% neergezet in slechts een week.

De hardste dalers, waaronder dogecoin

Verschillende tokens worden door bitcoin en ethereum naar beneden getrokken. De top drie hardst gedaalden uit de top 50 zijn:

 • Dogecoin (DOGE), met een daling van 6,8% in de afgelopen 24 uur;
 • Celestia (TIA), met een daling van 6,2% in de afgelopen 24 uur;
 • Lido DAO (LDO), met een daling van 6,0% in de afgelopen 24 uur.

Desondanks doen deze tokens het nog steeds heel goed, met bijvoorbeeld dogecoin die een 48% stijging heeft meegemaakt sinds vorige week. Dit is onder andere te danken aan de topweek die bitcoin en ethereum hebben neergezet, twee munten die vaak de hele markt beïnvloeden.

Advertentie

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 1,79 FIL of 0,58 TIA!

Pak €10,- gratis!

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
 • Advertentie
 • Bitvavo

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Een van de belangrijkste artikelen die vandaag op Crypto Insiders verscheen betreft de acties die voormalige Binance klanten moeten ondernemen om hun geld over te zetten. De crypto exchange verliet de Nederlandse markt vorig jaar. Klanten die destijds nog fondsen op hun Binance account hadden staan, zien nu hun geld overgemaakt worden naar Coinmerce.

Een ander belangrijk bericht gaat over het koersverloop van bitcoin in de maand februari van vorige jaren. Dit toont wat vergelijkingsmateriaal voor crypto handelaren om informatie uit te halen. Aan de andere kant is de crypto wereld onvoorspelbaar, en zet bitcoin momenteel wel topprestaties neer.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie