Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
17/04/2024 16:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/04/2024 16:47 Marktupdates

Crypto Radar: bitcoin koers daalt tot kritieke zone, markt onzeker

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: bitcoin koers daalt tot kritieke zone, markt onzeker

Foto: Bigc Studio/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is uit het niets onderuit gegaan. Al enkele dagen heeft bitcoin moeite om te herstellen van het bloedbad van afgelopen weekend, en een nieuwe neerwaartse beweging heeft de koers nu teruggebracht tot ver onder de $62.000. Terwijl bitcoin stabiliseert in een kritieke zone, wordt ook de rest van de markt geplaagd door onzekerheid.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,39 biljoen dollar, wat 0,7% lager is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 57.860euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 61.478 dollar. Bitcoin heeft nu 51,7% van de markt in handen, wat nagenoeg hetzelfde is als gisteren.
 • Er is voor 105,06 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag.

Op de eerste dag van de week testte de bitcoin koers zijn cruciale weerstandszone van tussen de $66.000 en $68.000. De opwaartse beweging bleek niet sterk genoeg te zijn, en de koers werd teruggebracht tot onder de $62.000. Volgens analist Ivan Lagana van Crypto Insiders Premium zou het ontbreken van een krachtige reversal kunnen zorgen voor meer pijn voor bitcoin:

‘’BTC hangt nog steeds rond het 62k level zonder een krachtige reversal te laten zien, vaak betekend dit dat de markt opzoek is naar nieuwe prijslevels om vanaf daar weer een reversal te laten zien. De low van 59k is daarom een erg interessante zone waar BTC naar toe kan bewegen.’’

De hardste stijgers, waaronder mantle (MNT)

Bitcoin’s koersdaling van meer dan 2% heeft de rest van de markt in onzeker vaarwater gebracht. Het aantal altcoins dat groen kleurt is minimaal, en de meeste stijgingen zijn dan ook verwaarloosbaar. Desalniettemin zijn er enkelen die een significante koerssprong hebben gemaakt. De grootste top 50 stijgers zijn injective (INJ), mantle (MNT) en kaspa (KAS). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Injective (INJ): +1,65%
 • Mantle (MNT): +1,35%
 • Kaspa (KAS):  +1,33%
 • Monero (XMR): +0,85%
 • Near protocol (NEAR): +0,82%

De hardste dalers, waaronder render (RNDR)

Het leeuwendeel van de cryptomarkt kleurt momenteel dus rood. In tegenstelling tot eerder deze week blijven de dalingen dit keer beperkt tot maximaal 10%. De grootste top 50 dalers zijn render (RNDR), stacks (STX) en dogwifhat (WIF). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Render (RNDR): -7,89%
 • Stacks (STX): -6,96%
 • Dogwifhat (WIF): -6,32%
 • Uniswap (UNI): -4,88%
 • Bitcoin cash (BCH): -4,81%

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Vanmorgen verscheen op Crypto Insiders dat de fusering van drie grote AI-projecten uit de crypto-industrie – SingularityNET (AGIX), Fetch.ai (FET) en Ocean Protocol (OCEAN) is goedgekeurd.

Twee weken geleden werden de ambitieuze plannen aangekondigd. De comunities van Fetch.ai en SingularityNET hebben tijd gekregen om te stemmen over het voorstel, en een meerderheid heeft nu groen licht gegeven.

De drie tokens zullen samengevoegd worden tot één cryptomunt genaamd artificial superintelligence alliance (ASI). ASI zal een verwachte marktkapitalisatie van maar liefst $7,5 miljard hebben, waarmee het een plekje in de top 20 cryptomunten zal veroveren.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeienCrypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie