Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
25/03/2024 16:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2024 16:52 Marktupdates

Crypto Radar: bitcoin schiet omhoog en nadert $70.000, markt bloeit op

icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: bitcoin schiet omhoog en nadert $70.000, markt bloeit op

Foto: Owl387/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is uit het niets in beweging gekomen. De bitcoin koers is in korte tijd fors omhoog geschoten tot een piek van nipt onder de $70.000. Nu bitcoin is aangekomen bij zijn hoogste prijs in ongeveer anderhalve week heeft de cryptomarkt een flinke boost gekregen. Bijna alle cryptomunten kleuren groen, en er zijn talloze uitschieters.

Blik op de markt

  • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,75 biljoen dollar, wat 5,3% hoger is dan 24 uur geleden.
  • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 63.865 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 69.459 dollar. Bitcoin heeft nu 49,5% van de markt in handen. Dit percentage is iets gestegen sinds gisteren.
  • Er is voor 111,798 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dat is grofweg evenveel als 24 uur geleden.

De hardste crypto stijgers, waaronder WIF

De meeste altcoins leggen het af tegen bitcoin. De koning der cryptocurrencies staat 5,63% hoger dan gisteren, en de meesten staan minder overtuigend in de plus. Dat neemt niet weg dat er veel altcoins zijn die flink beter hebben gepresteerd dan bitcoin. De grootste top 50 stijgers zijn dogwifhat (WIF), internet computer (ICP) en arweave (AR). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

  • Dogwifhat (WIF): +23,18%
  • Internet computer (ICP): +19,39%
  • Arweave (AR): +18,47%
  • Near protocol (NEAR): +14,07%
  • Toncoin (TON): +12,48%

De hardste crypto dalers

Binnen de lijst van 50 grootste cryptomunten zijn er geen enkele dalers waarneembaar. Zelfs in de bredere top 100 is er slechts 1 munt onderuit gegaan, ronin (RON). Met een daling van 1,77% is het de enige daler van vandaag, een tekenend beeld voor de huidige staat van de markt.

$204 miljoen aan crypto geliquideerd

Bitcoin’s prijsstijging tot boven zijn all-time high van 2021 heeft tot een liquidatieberg van ruim $204 miljoen dollar geleid, zo blijkt uit data van Coinglass. Veel handelaren die hun zinnen hadden gezet op een lagere BTC koers hebben hun posities gedwongen gesloten. In totaal zijn meer dan $138 miljoen aan short-posities gesloten, en bijna $66 miljoen aan long-posities.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Eerder vandaag kon je lezen dat er bijna geen waarde wordt verplaatst op de Bitcoin blockchain, zo concludeerde crypto-analyseplatform Glassnode. Ondanks de relatief hoge bitcoin koers, die zich momenteel rond zijn recordhoogte van de vorige bullmarkt bevindt, staan weinig houders te springen hun bitcoins op de markt te dumpen.

Op dit moment bedraagt het gemiddelde volume per on-chain bitcointransactie, gemeten over 7 en 14 dagen, minder dan $200.000. Ter vergelijking, tijdens het hoogtepunt van de bullmarkt in 2021 overschreed dit volume de $1 miljoen.

Investeerders lijken bomvol vertrouwen te zitten dat ook dit keer de Bitcoin halving, die volgende maand plaats zal vinden, tot een (verdere) explosieve stijging zal leiden.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto op Bitvavo

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie