Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
21/04/2024 16:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2024 16:51 Marktupdates

Crypto Radar: memecoins stelen de show in groene cryptomarkt

icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto Radar: memecoins stelen de show in groene cryptomarkt

Foto: Maurice Norbert/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers maakte gisteren aan het einde van de middag een mooie sprong, waarmee de belangrijke weerstand van zo’n $64.000 werd veroverd. Ook de $65.000 werd gepasseerd, waar het alweer enige tijd consolideert. Bitcoin’s prijsstijging heeft de rest van de markt een flinke opsteker gegeven, met memecoins als absolute uitblinkers.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,505 biljoen dollar, wat 2,3% hoger is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 61.168 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 65.019 dollar. Bitcoin heeft nu 51,1% van de markt in handen. Dit percentage is iets gedaald sinds gisteren.
 • Er is voor 72,83 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag, wat 5,4% minder is dan gisteren.

De hardste stijgers, waaronder bonk (BONK)

Zo’n beetje iedere altcoin staat momenteel op een hogere prijs dan gisteren. Veruit de meesten hebben een stijging van ten minste enkele procenten doorgemaakt. Niet voor het eerst trekken verschillende memecoins de kar in de groene cryptomarkt. 4 van de 5 best presterende top 100 cryptomunten zijn namelijk memecoins. De grootste top 100 stijgers zijn bonk (BONK), core (CORE) en floki (FLOKI). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Bonk (BONK): +37,17%
 • Core (CORE): +18,57%
 • Floki (FLOKI): +17,64%
 • Shiba inu (SHIB): +12,65%
 • Pepe (PEPE): +11,79%

De hardste dalers, waaronder celestia (TIA)

Er zijn vandaag slechts enkele altcoins die in de min staan. Uitsluitend celestia (TIA) heeft een significant deel van zijn waarde verloren. De enige top 100 dalers naast celestia zijn kaspa (KAS), pendle (PENDLE) en toncoin (TON). Zij zijn met verwaarloosbare percentages onderuit gegaan. Zie hieronder alle dalingen van de afgelopen 24 uur:

 • Celestia (TIA): -3,55%
 • Kaspa (KAS): -0,34%
 • Pendle (PENDLE): -0,22%
 • Toncoin (TON): -0,08%

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Eerder vandaag kon je lezen dat crypto-vermogensbeheerder details naar buiten heeft gebracht wat betreft zijn ‘mini’ bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF). De beoogde ‘Bitcoin Mini Trust’ zal naar eigen zeggen slechts 0,15% aan vergoedingen in rekening brengen bij aandeelhouders, wat een groot contrast vormt met de 1,5% van Grayscale’s GBTC-fonds.

Daarnaast werd bekend dat Grayscale 10% van zijn bitcoins uit GBTC zal gebruiken als startkapitaal voor de mini ETF. Aandelen van het nieuwe fonds zullen logischerwijs evenredig verdeeld worden onder de huidige GBTC-aandeelhouders.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeienCrypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie