Roy van Krieken Roy van Krieken Roy van Krieken
01/04/2024 17:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2024 17:03 Marktupdates

Crypto radar: Paasverrassing blijft uit, memecoins kelderen

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
2 oorzaken waarom bitcoin koers daalt, ondanks ETF goedkeuringen

Foto: Don Huan/Shutterstock

Het is rode Paasdag in cryptoland. De bitcoin (BTC) is onder de $70.000 gezakt, maar lijkt wel stabiel te zijn. Aan de andere kant zijn het vooral memecoins die rake klappen vangen. Populaire coins als WIF en PEPE staan met dubbele cijfers in het rood.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 2,2% gezakt tot $2,66 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €64.367 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een daling van 1,71%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $69.118.

De hardste stijgers, waaronder TON

Bitcoin Cash (BCH), Toncoin (TON) en LEO Token (LEO) zijn vandaag de hardst gestegen cryptocurrencies uit de top.

  • BCH is met 7,2% gestegen tot $644,28
  • TON is met 4,5% gestegen tot $5,43
  • LEO is met 3,2% gestegen tot $6,08

Alledrie zeer nette stijgingen, maar we zijn de laatste tijd wel betere dagen gewend. In totaal zijn er slechts 6 altcoins in de hele top 50 die vandaag in het groen staan. De overgrote meerderheid van de crypto markt moet vandaag een stapje terug doen.

De hardste dalers, waaronder PEPE

Dogwifhat (WIF), Pepe (PEPE) en NEAR Protocol (NEAR) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 12,4%, 10,2% en 8,1% gedaald.

Opmerkelijk aan deze lijst zijn uiteraard de memecoins; WIF en PEPE. Beide memecoins stonden de afgelopen tijd in de schijnwerpers door de krankzinnige stijgingen, maar vandaag staat er voor beide een correctie op de agenda. Met dubbele cijfers dalen lijkt erg heftig, maar als we uitzoomen, zien we dat allebei de populaire memecoins sinds het begin van dit jaar met vele honderden procenten zijn gestegen. In die context is een correctie van dit formaat niet zo’n ramp.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag is een bijzonder positief signaal volgens een bekende miljardair. Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, ziet namelijk de adoptie van bitcoin in een stroomversnelling raken. Volgens hem heeft BTC door de komst van spot ETF’s nu toegang tot een markt van maar liefst $84 biljoen.

Novogratz voorspelt dat in de nabije toekomst steeds meer traditionele investeerders, met bijzonder diepe zakken vergeleken met echte crypto-investeerders, steeds meer zullen gaan investeren in BTC. Mogelijk met een enorm positieve impact op de koers, zeker met de aanstaande halving in het achterhoofd.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie