Timo Bult Timo Bult Timo Bult
26/12/2023 16:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2023 16:34 Marktupdates

Crypto-update: BNB valt op met grote stijging, ondanks daling bitcoin

BNB-BNB more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto-update: BNB valt op met grote stijging, ondanks daling bitcoin

Foto: AnjelikaGr/Shutterstock

Waar bitcoin (BTC) deze tweede kerstdag minder presteert, zijn er bij de altcoins een aantal indrukwekkende stijgers te zien! In deze crypto-update lees je de hardste stijgers en dalers van de afgelopen 24 uur, én word je bijgepraat over de laatste stand van zaken op de cryptomarkt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Blik op de cryptomarkt

Ten eerste een snelle blik op de markt. De totale marktkapitalisatie van de crypto markt is de afgelopen 24 uur met 1,7% gedaald tot 1,66 biljoen dollar. Er is voor 72,5 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag op de grote crypto exchanges. Dit betreft een stijging van van 14% ten opzichte van gisteren.

De huidige bitcoin prijs is gemiddeld 42.546 dollar, een daling van 2,5%. Op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is de bitcoin prijs in euro 38.581. Pak een gratis 20 euro welkomstbonus wanneer je via deze link een account aanmaakt bij Bitvavo, de grootste en populairste exchange van Nederland.

Advertentie

De hardste crypto stijgers: BNB en CAKE

Bij de altcoins staan ondanks de matige prestaties van bitcoin alsnog een flink aantal crypto dik in de plus. Van de top 100 staat pancakeswap (CAKE) aan kop. De nummer 75 van de markt staat 24% in de plus en is nu $3,57 waard.

De stijging van CAKE lijkt onder andere voort te vloeien uit het positieve sentiment rondom het project. Zo was PancakeSwap een van de populairste exchanges van 2023. Bovendien is het project van plan de totale voorraad van CAKE drastisch te verkleinen. Een dergelijke stap zou een positief effect kunnen hebben op de prijs van de crypto.

Naast CAKE valt ook sei (SEI) op. De nummer 69 van de markt steeg 16% in waarde en is nu $0,448 waard.

De cryptocurrency van het netwerk waarop de gedecentraliseerde exchange PancakeSwap is gebouwd doet het ook goed. BNB coin (BNB) staat namelijk 11,5% in de plus en is nu $298,40 waard. De nummer 5 van de markt staat daarmee op plek 3 van grootste stijgers van de afgelopen 24 uur.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

De grootste crypto dalers: injective en helium in het rood

Binnen de top 100 zijn echter ook dalers te vinden, alhoewel de dalingen relatief meevallen in vergelijking met de hardste stijgers. Celestia (TIA) staat 8% in de min en is daarmee de grootste daler van de top 100.

Injective (INJ) daalt met gelijke cijfers. Toch staat INJ nog altijd ruim 7% in de plus deze week. Helium (HNT) daalt 7,3% en zet daarmee zijn bredere daling voort. De altcoin staat deze week al ruim 21% in de min.

Bitcoin koers schiet boven $70.000, memecoins tonen bizar resultaat
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie