Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
03/01/2024 16:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 16:49 Marktupdates

Crypto update: markt verandert in bloedbad dankzij ETF angst

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Crypto update: markt verandert in bloedbad dankzij ETF angst

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De crypto markt is omgetoverd tot een heus bloedbad waar weinig mensen op hadden gerekend. Terwijl het beslissende moment voor de lancering van Bitcoin (BTC) beursfondsen dichtbij is, heeft een negatieve voorspelling van analysebedrijf Matrixport de koersen een flinke dreun gegeven. Bitcoin kleurt diep in het rood en altcoins hebben het momenteel nóg zwaarder; in deze marktupdate bespreken we de meest opmerkelijke bewegingen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie $1,61 biljoen, wat 7,84% lager is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 39.246 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo, 5,09% lager dan 24 uur geleden. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 42.242 dollar. Bitcoin heeft nu 51,2% van de markt in handen. Dit percentage is iets gestegen sinds gisteren.
 • Er is voor $137,80 miljard aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dit is 38,69% meer dan gisteren.
Advertentie

Hardste crypto stijgers

Rood is veruit de meest dominante kleur op de markt momenteel. Er zijn slechts een beperkt aantal stijgers op te merken. De grootste top 50 stijgers van de afgelopen 24 uur zijn maker (MKR), internet computer (ICP) en lido DAO (LDO). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Maker (MKR): +9,02%
 • Lido DAO: +8,71%
 • Sei (SEI): +6,90%
 • Internet computer (ICP): +6,31%
 • Arbitrum (ARB): +6,29%

MKR is de grootste winnaar van vandaag. Waar de stijging precies vandaan komt is niet geheel duidelijk. De koers is in ieder geval boven een belangrijk weerstandsniveau van $1.620 dollar heen gebroken. Dankzij de koersexplosie is MKR de top 50 grootste cryptomunten binnengedrongen.

Bitcoin verliest momentum; BNB, XRP en cardano leiden de markt
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Hardste crypto dalers

Het gros van de markt is door bitcoin naar beneden gesleurd. Er is een grote lijst van altcoins die ten minste 10% hebben ingeleverd dankzij de angst over eventuele afwijzingen voor Bitcoin beursfondsen. De grootste top 50 dalers van de afgelopen 24 uur zijn: polygon (MATIC), bitcoin sv (BSV) en filecoin (FIL). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Polygon (MATIC): -13,41%
 • Bitcoin SV (BSV): -12,53%
 • Filecoin (FIL): -13,14%
 • Aptos (APT): -12,38%
 • Vechain (VET): -10,85%
Crypto radar: bitcoin blijft stijgen, opnieuw goede dag voor de markt
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 12,73 MATIC of 343,55 VET!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Afkeuring Bitcoin ETF’s op de loer?

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag is het rapport van Matrixport waarin de verwachting wordt uitgesproken dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) deze maand alle Bitcoin beursfondsen zal afkeuren.

Terwijl veruit het grootste deel van de markt rekening houdt met een massa goedkeuring op uiterlijk 10 januari, voorziet Matrixport een somberder scenario. Desondanks verwacht Matrixport dat de financiële waakhond in het tweede kwartaal alsnog een lading Exchange-Traded Funds (ETF’s) goed zal keuren.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie