Roy van Krieken Roy van Krieken Roy van Krieken
30/01/2024 17:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 17:18 Marktupdates

Crypto update: TAO gaat als een raket, bitcoin in het groen

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates

Foto: Sodel Vladyslav/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft het minder zwaar dan een week geleden. De gigantische verkoopdruk is afgekoeld en dat betekent dat de koers van de koning der crypto vandaag groengekleurd is. Over de afgelopen 24 uur staat bitcoin meer dan 3% in de plus en een aantal altcoins schiet werkelijk omhoog.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 3,5% gestegen naar $1,75 biljoen in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume is $71,8 miljard, wat een forse stijging is ten opzichte van gisteren.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €40.160 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een mooi stijging van 2,28%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $43.470.

Ethereum (ETH) weer vandaag netjes aan te hakken bij de stijging van BTC. Ook de koers van de op-een-na-grootste cryptocurrency staat momenteel 3,2% in de plus.

De hardste stijgers, waaronder Bittensor

Bittensor (TAO), Sei (SEI) en Render (RNDR) zijn de drie hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50. In de afgelopen 24 uur zijn de drie flink in waarde toegenomen:

  • Bittensor is met een astronomische 31,6% gestegen tot $463,79
  • Sei is met 12,4% gestegen tot $0,74
  • Render is met 11,2% gestegen tot $4,60

Vooral Bittensor valt uiteraard op in dit lijstje. Een stijging van meer dan 30% is uitzonderlijk. Als we uitzoomen ziet het er voor Bittensor nog beter uit. Het is over de afgelopen 7 dagen namelijk met 86% gestegen. Een serieuze prestatie.

De hardste dalers, waaronder Monero

Injective (INJ), Monero (XMR) en Internet Computer (ICP)  zijn de hardst gedaalde tokens uit de top 50. In de afgelopen 24 uur daalden zij met respectievelijk 4,5%, 3,0% en 2,9%

Dit zijn allerdrie niet echt harde dalingen en als we kijken naar de prestaties over de afgelopen week ziet het plaatje er nog beter uit voor de drie altcoins. Allemaal staan ze namelijk met dubbele cijfers in het groen over de afgelopen 7 dagen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! 

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Vandaag werd bekend dat Visa een grote nieuwe stap in de wereld van crypto heeft gemaakt. Met een partner, Transak, wordt het namelijk mogelijk voor klanten van de betaalreus in maar liefst 145 verschillende landen, waaronder Nederland, om crypto direct op betaalkaarten op te nemen. Op deze manier wordt het mogelijk om bij 130 miljoen winkels over de hele wereld met crypto te betalen. Een enorme stap voor Visa, en voor de hele crypto industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie