Marktupdates

ETH koersverwachting: Whales laten opvallend bearish gedrag zien

icon-marktupdates
Marktupdates
ETH koersverwachting: Whales laten opvallend bearish gedrag zien

Foto: Happy Whale/Shutterstock

In de Premium omgeving van Crypto Insiders worden dagelijks actuele technische analyses gedeeld door ervaren analisten. De afgelopen periode kwam Ethereum (ETH) hier regelmatig ter sprake. In deze rubriek blikken we terug op deze technische analyse en brengen we de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de komende periode in kaart. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben kun je deze eenvoudig stellen in onze Discord community, hier staan onze technische analyses doorgaans 48 uur eerder klaar voor onze leden.

Wat is Ethereum (ETH)?

Ethereum is een gedecentraliseerd computernetwerk dat draait op blockchain-technologie. Je kan op Ethereum, net als op Bitcoin (BTC), natuurlijk geld verplaatsen, maar Ethereum gaat nog een stap verder. Door de introductie van smart contracts kunnen ontwikkelaars hun eigen code loslaten op een gedistribueerd netwerk en allerlei verschillende applicaties bouwen.

Ethereum is ondertussen bezig met een gigantische update voor de gehele blockchain en wordt regelmatig verwezen naar als Ethereum 2.0, al heet het project nu eigenlijk anders. Met deze update maakt Ethereum de langverwachte overstap van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS). De nieuwe blockchain, de zogeheten Beacon Chain, lanceerde eind 2020.

De verwachting is dat Ethereum 2.0 live gaat met de “merge” of fusie van de oude en nieuwe blockchain. Ethereum moet na de update schaalbaarder, sneller en veiliger worden alsmede minder energie verbruiken. Alle stappen voor de verbeteringen zijn zorgvuldig omschreven in de Ethereum 2.0 routekaart.

Laatste Ethereum nieuws

Zoals hierboven al aangegeven zit er een grote update voor Ethereum aan te komen. Dit zou normaliter erg goed nieuws moeten zijn. Toch zien we dat whales zich mogelijk klaar maken om coins te verkopen. Uit on-chain data bleek namelijk dat het saldo van niet-exchange wallets met 11% is gedaald, terwijl adressen van exchanges juist met 78% in saldo steeg. De reden dat een whale coins naar een exchange stuurt is natuurlijk dat ze mogelijk ETH willen verkopen en dit kan daarom bearish zijn. Dit zou kunnen betekenen dat deze whales denken dat de update van Ethereum een buy the rumor, sell the news event kan worden.

Bron: Santiment

Wat zijn de verwachtingen voor Ethereum (ETH)?

Of bovenstaande ontwikkelingen nog verdere impact gaat hebben op de prijs is afhankelijk van een groot aantal factoren die dagelijks verschillen. De crypto-markt is immers zwaar onderhevig aan economische gebeurtenissen en traditionele aandelenmarkten. Daarom is het soms lastig om het juiste moment te bepalen om in een bepaald project te investeren. Een technische analyse kan bijvoorbeeld helpen bij het bepalen binnen welk tijdspan een cryptovaluta interessant (kan) zijn om te kopen of verkopen. Op basis van bijvoorbeeld de beleggingsgeschiedenis en het identificeren van patronen in prijsbewegingen.

Technische analyse ETH koers

Onlangs ontvingen de Premium leden een nieuwe analyse over ethereum. Hierin gaven de analisten van Crypto Insiders aan dat er nog een flinke daling wordt verwacht voor de nummer 2 cryptocurrency. De coin heeft net een Elliott impulsive 12345 wave afgerond om daarna een corrective ABC te vestigen. Deze C wave zal naar verwachting uitkomen tussen de 50% en 61,8% van de Fibonacci retracement.

afbeelding 1: Bovenstaande ETH analyse is op 19 augustus 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.

ETH kopen of verkopen?

Wil jij dit soort analyses eerder lezen of zoek je hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord community voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks de stand van de economie en laten zij zien waar zij op dit moment in handelen. Ook delen alle leden kennis met elkaar. Hier proberen we elkaar dus op de hoogte te houden om zo de markt voor te kunnen blijven!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie