Rico Engelbarts
01/08/2020 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2020 19:04

17-jarige zat mogelijk achter de Twitter-hack waarbij $120.000 aan bitcoin (BTC) werd buitgemaakt

Nieuws
Deze 17-jarige zat mogelijk achter de Twitter-hack waarbij $120.000 aan bitcoin (BTC) werd buitgemaakt

In een onderzoek die was opgezet door de joint task force van de federale wetshandhavers is een jongen uit Tampa, Florida opgepakt die volgens hen de grootste hack in de geschiedenis van Twitter heeft uitgevoerd. Twee andere tieners, één uit Naples, Florida, de andere uit Bognor Regis, een badplaats aan de zuidkust van Engeland, werden tevens gearresteerd.
De onderzoekers zeiden dat ze KYC documenten van Binance en Coindesk hebben ontvangen waarin te zien was dat de gestolen coins verplaatst werden naar een account van een andere gebruiker. Dit zorgde ervoor dat ze bij de verdachte uitkwamen.
De wetshandhavers van Florida die met de FBI, IRS en de geheime dienst samenwerken, arresteerden de 17-jarige Graham Clark voor het vermoeden dat hij meewerkte aan de Twitter hack waarbij veel grote en bekende namen werden gehackt, waaronder Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk en Kanye West samen met nog veel meer.
Nadat de hacker toegang kreeg tot de accounts, tweette de hacker vanaf deze accounts verschillende nep ‘giveaways’. Hij vroeg volgers om een klein aantal bitcoins (BTC) en in ruil daarvoor zouden zij veel meer bitcoin terug krijgen. In totaal heeft de hacker ongeveer $120.000 in bitcoins ontvangen.
Clark is aangeklaagd voor 30 verschillende vergrijpen, waaronder georganiseerde fraude, meerdere aanklachten omtrent communicatiefraude, frauduleus gebruik van persoonlijke informatie en ongeautoriseerde computertoegang.
Hillsborough County State advocaat Andrew Warren heeft gezegd in een persverklaring dat ambtenaren op dit moment “niet kunnen zeggen of hij alleen werkte.” De twee andere tieners werden direct daarna opgepakt.
De advocaat zei dat Clark niet zomaar een doorsnee jongen van 17 jaar oud is en wil dat Clark gewoon als een volwassene zal worden behandeld in de rechtbank. Er wordt ook nog onderzoek gedaan of er meer schade is aangericht dan de $120.000 die Clark naar verluidt heeft gestolen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat Clark ook de privéberichten van de accounts heeft gestolen.
Twitter heeft duidelijk gemaakt dat de hacker toegang kreeg tot de admin tools na een socially engineered phishing attack. Dit wil zeggen dat de hacker Twitter medewerkers heeft opgebeld en zich voordeed als een medewerker van een ander bedrijf om zo informatie te achterhalen.
Clark wordt op het moment vastgehouden in een gevangenis in Tampa en zou morgen al voor de rechtbank kunnen verschijnen zei Warren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie