Timo Bult Timo Bult
24/07/2020 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2020 19:05

Bitcoin (BTC) exchange Binance richt focus op EU, gaat samenwerken met Duitse financiële dienstverlener

De populaire cryptocurrency exchange Binance gaat de samenwerking aan met het Duitse CM-Equity. Dankzij de samenwerking kan Binance zijn diensten verder gaan uitbreiden in Europa. De twee maakten het nieuws bekend middels een persbericht.
Binance is op veel gebieden al dé exchange voor veel traders. Zo biedt het veel verschillende belegginsproducten zoals futures. Daarnaast heeft het ook een enorme hoeveelheid altcoins genoteerd.
Nu Binance samen gaat werken met CM-Equity, een Duits bedrijf dat een licentie van het Duitse Financial Supervisory Authority (BaFin) heeft, kan de exchange zijn diensten verder uit gaan breiden binnen de Europese Unie. Misschien wel het belangrijkste aspect hiervan is dat beleggers ervan uit kunnen gaan dat alles volledig volgens de toepasselijke wetgeving verloopt, iets wat vooral voor institutionele beleggers interessant is.
De CEO van Binance, Changpeng Zhao, zegt uit te kijken naar de samenwerking:

“Door de krachten te bundelen met CM-Equity, kan Binance onze diensten in Europa verbreden en tegelijkertijd de lokale regelgeving naleven […] We kijken uit naar een langdurige samenwerking met CM-Equity om de digitale activa-industrie op een duurzame manier te laten groeien en ons aanbod voor Europese klanten uit te breiden.”

CM-Equity is een Duits investeringsbedrijf dat veel diensten omtrent digitale activa aanbiedt. De infrastructuur van het bedrijf voldoet volledig aan de regelgeving en is daarom interessant voor Binance. De CEO van CM-Equity, Michael Kott, zei daarnaast dat zijn bedrijf juist voordeel kan halen uit de liquiditeit die Binance biedt.
Naast dat Binance al een gevestigde partij is binnen de crypto-industrie, staat het bedrijf ook bekend om zijn snelle uitbreiding binnen de sector. Zo zal het in augustus beginnen met de uitrol van zijn eigen debetkaart in Europa. Met deze betaalkaart zullen gebruikers hun crypto uit kunnen geven in miljoenen winkels wereldwijd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie