38_procent_zuid_afrikanen_zou_willen_dat_het_eerder_had_geinvesteerd_in_crypto

38% van Zuid-Afrikanen zou willen dat het eerder in crypto geïnvesteerd had

De pan-Afrikaanse financiële dienstverlener Old Mutual heeft de Savings and Investment Monitor enquête voor Zuid-Afrika vrijgegeven. Het rapport geeft aan dat 38% van de inwoners en burgers van de op één na grootste economie van Afrika (Nigeria streefde het land in 2014 voorbij), die al op de hoogte waren van het bestaan van cryptocurrencies, wensten dat ze hun geld in crypto gestoken hadden.

In de enquête, die afgenomen is tussen april en mei, lijken de Zuid-Afrikanen positief te zijn over cryptocurrencies; 71% van de ondervraagden was het eens met de stelling “je kunt er een hoop geld mee verdienen”, ook al kon 43% van de Zuid-Afrikanen zich ook wel vinden in de bewering “ze zijn slecht nieuws, iets als een piramidespel”. 53% gaf aan niet te snappen hoe cryptocurrencies werken.

Wat betreft het bewustzijn van cryptocurrency, gaf 60% van de Zuid-Afrikanen aan dat ze geen flauw benul hadden van het bestaan ervan. 17% zei er wel iéts over af te weten en 19% heeft wel van cryptocurrency gehoord, maar wel pas sinds kort. Slechts 4% beweerde een hoog kennisniveau over crypto te hebben.

Advertentie

Uit een eerder onderzoek dat in april werd uitgevoerd door het Zuid-Afrikaanse technologie-magazine MyBroadband, bleek dat bijna de helft van de ondervraagde Zuid-Afrikanen die nog nooit in cryptocurrency geïnvesteerd hadden, dit wel van plan waren te gaan doen. 25% gaf aan in cryptocurrency te willen beleggen en 15% wilde in zowel cryptocurrency als in crypto-mining investeren. 7% gaf aan zich alleen tot mining te willen beperken.

Ondanks het huidige marktscenario neemt het vertrouwen in cryptocurrency toe. Volgens de statistieken in Zuid-Afrika blijkt, aan de hand van crypto-gerelateerde zoekopdrachten op Google, dat de online interesse in cryptocurrencies alleen maar groter wordt Zuid-Afrika.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€16.138,50 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.896,30 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.918,20 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.982,70 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws