Rico Engelbarts
15/07/2018 15:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2018 15:50

38% van Zuid-Afrikanen zou willen dat het eerder in crypto geïnvesteerd had

Nieuws
38_procent_zuid_afrikanen_zou_willen_dat_het_eerder_had_geinvesteerd_in_crypto

De pan-Afrikaanse financiële dienstverlener Old Mutual heeft de Savings and Investment Monitor enquête voor Zuid-Afrika vrijgegeven. Het rapport geeft aan dat 38% van de inwoners en burgers van de op één na grootste economie van Afrika (Nigeria streefde het land in 2014 voorbij), die al op de hoogte waren van het bestaan van cryptocurrencies, wensten dat ze hun geld in crypto gestoken hadden.
In de enquête, die afgenomen is tussen april en mei, lijken de Zuid-Afrikanen positief te zijn over cryptocurrencies; 71% van de ondervraagden was het eens met de stelling “je kunt er een hoop geld mee verdienen”, ook al kon 43% van de Zuid-Afrikanen zich ook wel vinden in de bewering “ze zijn slecht nieuws, iets als een piramidespel”. 53% gaf aan niet te snappen hoe cryptocurrencies werken.
Wat betreft het bewustzijn van cryptocurrency, gaf 60% van de Zuid-Afrikanen aan dat ze geen flauw benul hadden van het bestaan ervan. 17% zei er wel iéts over af te weten en 19% heeft wel van cryptocurrency gehoord, maar wel pas sinds kort. Slechts 4% beweerde een hoog kennisniveau over crypto te hebben.
Uit een eerder onderzoek dat in april werd uitgevoerd door het Zuid-Afrikaanse technologie-magazine MyBroadband, bleek dat bijna de helft van de ondervraagde Zuid-Afrikanen die nog nooit in cryptocurrency geïnvesteerd hadden, dit wel van plan waren te gaan doen. 25% gaf aan in cryptocurrency te willen beleggen en 15% wilde in zowel cryptocurrency als in crypto-mining investeren. 7% gaf aan zich alleen tot mining te willen beperken.
Ondanks het huidige marktscenario neemt het vertrouwen in cryptocurrency toe. Volgens de statistieken in Zuid-Afrika blijkt, aan de hand van crypto-gerelateerde zoekopdrachten op Google, dat de online interesse in cryptocurrencies alleen maar groter wordt Zuid-Afrika.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie