Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws ABN AMRO kondigt blockchain-platform aan voor handelsvoorraden

ABN AMRO kondigt blockchain-platform aan voor handelsvoorraden

ABN AMRO introduceert “Forcefield,” een nieuw blockchain-platform waarmee men in realtime inzicht kan krijgen in handelsvoorraden in de grondstoffensector. Dat meldt de bank in een persbericht gepubliceerd op 17 mei.

Forcefield moet een open platform worden dat toegankelijk is voor iedereen en ABN AMRO hoopt dat marktpartijen er massaal mee zullen gaan werken. Het platform zal zich eerst op geraffineerde metalen richten, maar het plan is om het vervolgens uit te breiden naar andere vaste bulkgoederen.

- Advertentie -

Accenture is de leverancier van de blockchain-technologie achter het platform. Naast Accenture hebben ook partijen als Anglo American, CMST International, Hartree Partners, ING Bank, Macquarie, Mercuria en OCBC Bank hun handtekening gezet onder een intentieverklaring.

In het persbericht beschrijft ABN AMRO het platform als volgt:

Via het Internet of Things, sensoren en chips die draadloze communicatie over korte afstand mogelijk maken (‘near field communication’ of NFC) kan het platform met fysieke handelsvoorraden communiceren.

De voorraden, die vaak als onderpand voor leningen fungeren, kunnen hierdoor effectief worden bewaakt. En dat zorgt weer voor een veiliger fysiek afhandelingsproces en lagere kosten.

Karin Kersten, Managing Director Trade & Commodity Finance van ABN AMRO, zegt dat zij blij is met de ontwikkeling van Forcefield:

ABN AMRO is een mondiale speler in grondstoffenfinanciering en we zijn blij te hebben meegewerkt aan Forcefield. Het platform moet de hele handelsketen versterken. De betrokken partijen kunnen profiteren van effectieve beheersing, grotere efficiëntie, transparantie en traceerbaarheid.

Onlangs liet ABN AMRO weten dat het de ontwikkeling van zijn bitcoin (BTC) wallet, Wallie, heeft gestaakt. De bank zei dat de cryptocurrency-markt momenteel nog te veel risico’s met zich meebrengt.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David afgelopen maandag gelezen? Je wilt ‘m niet missen! Lees ‘m alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.209,67 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.114,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.173,93 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.183,07 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.183,88 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...