Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

AirAsia zet blockchain in voor 10 keer snellere verwerking boekingsproces voor vracht

Op 18 april 2020 heeft Silicon Angle bericht gepubliceerd waarin staat dat AirAsia Group’s logistiek afdeling Freightchain heeft gelanceerd. Dit is een digitaal netwerk dat blockchain-technologie gebruikt om transparante en snelle bevestiging te geven en het volgen van luchtvracht.

AirAsia gebruikt “Distributed ledger technology” (DLT) om het check proces van de luchtvracht te stroomlijnen. Met Freightchain kunnen verladers en expediteurs zelf vliegtuigen van AirAsia’s 247 boeken en de vracht bevestigen zonder dat ze hoeven te spreken met andere partijen als tussenpersonen, verkoop en e-mailkanalen. Freightchain zorgt er blijkbaar voor dat biedingen, verkopen en gelinkte netwerken voor vracht leveringen overzichtelijk kunnen worden gevolgd. 

- Advertentie -

Verder kan Freightchain het boekingsproces gemakkelijk maken door er voor te zorgen dat de bevestigingen bijna 10x sneller worden gedaan dan traditionele methodes. Doordat Freightchain werkt via “programmatic discovery” van routes met behulp van gegevens uit de blockchain-architectuur.

Freightchain zorgt voor connectiviteit tussen wereldwijde vrachtbedrijven zonder dat daar bemiddelingskosten bij komen kijken. Het DLT netwerk biedt on-demand digitale interlinks voor het boeken van vrachtruimte, plus een verbeterde benutting van de vrachtcapaciteit. Door alle vrachtinformatie te digitaliseren en deze in een blockchain te stoppen zorgt Freightchain ervoor dat zaken veel makkelijker zijn voor vrachtbieders, aangezien zij snel erachter kunnen komen waar de vracht naartoe gaat. 

Blockchain-technologie wint steeds meer terrein in traditionele sectoren. Zo zal de technologie gebruikt gaan worden in de strijd tegen het coronavirus. Daarnaast kon Rabobank onlangs een tarwetransactie ter waarde van $12 miljoen afwikkelen via de blockchain.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.438,04 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.328,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.366,73 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.391,91 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.392,98 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...