Erik Juffermans Erik Juffermans
05/07/2023 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2023 10:15

2.0 memecoins: nieuwe crypto hype maakt opmars

icon-altcoins
Altcoin nieuws
2.0 memecoins: nieuwe crypto hype maakt opmars

Foto: enchanted_fairy/Shutterstock

Sinds vorige week mag er voorzichtig gesproken worden van een nieuwe hype in crypto land met zogenaamde 2.0 versies van populaire memecoins. Voorbeelden zijn pepe 2.0, floki 2.0 en bobo 2.0. Cryptobeleggers tonen grote interesse in dergelijke projecten in de hoop de volgende rage met memecoins niet te missen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Memecoin klonen

De bovenstaande 2.0 versies van de beruichte memecoins hebben overgiens niks te maken met de originele versies van PEPE, FLOKI en BOBO. Ze zijn simpelweg gecreëerd door mensen die een snel zakcentje pogen te verdienen door de naam van bekende memecoins te gebruiken. Laatst besproken we al hoe gemakkelijk het eigenlijk is om een token te creëren op bijvoorbeeld Ethereum (ETH). Zo is het met bepaalde programma’s zelfs mogelijk om binnen dertig seconden een token in het leven te roepen. 

Pepe 2.0, de populairste munt onder deze memecoin klonen, heeft op moment van schrijven een marktkapitalisatie van 46 miljoen dollar. Daarnaast zag de token een prijsstijging van ruim 100 procent in de afgelopen 24 uur. Investeerders lijken massaal de token aan te schaffen met de hoop op een herhaling van de PEPE hype eerder dit jaar.

Maar de grote winnaars in dit verhaal zijn waarschijnlijk de makers van deze klonen. On-chain analyse toont aan dat een bepaalde wallet 900 dollar aan Pepe 2.0 binnen 24 uur omtoverde in 176 duizend dollar. Volgens de analyse is de wallet direct verbonden met de maker van de token.

Hoe gaat het met de originele PEPE?

Veel memecoins lijken totaal geen fundamentele waarde te hebben en worden daarom vaak als shitcoins aangemerkt. De koersstijging van dit soort munten lijkt puur door hype te komen en de munten kunnen daarom vaak net zo snel weer dalen. Het leek erop dat de rage omtrent dit soort munten eerder dit jaar met de originele PEPE piekte, maar de crypto-wereld neemt het blijkbaar nog een stapje verder. Wellicht zien we binnenkort zelfs Pepe 3.0 verschijnen.

De originele Pepe coin is ook helemaal terug van weggeweest. Na de piek in mei zakte de koers in en vond halverwege juni een nieuw dieptepunt. Inmiddels is de kikkermunt aan een nieuwe opmars begonnen en steeg de afgelopen weken al met ongeveer 100 procent.

Memecoins zijn een controversieel onderwerp in de crypto-industrie. Er zijn veel fans, maar ook veel marktparticipanten die ervan walgen. De hype trekt vaak beginnende beleggers aan, maar de meeste van hen eindigen met verlies.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Advertentie