Erik Juffermans Erik Juffermans
05/07/2023 10:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/07/2023 10:15

2.0 memecoins: nieuwe crypto hype maakt opmars

icon-altcoins
Altcoin nieuws
2.0 memecoins: nieuwe crypto hype maakt opmars

Foto: enchanted_fairy/Shutterstock

Sinds vorige week mag er voorzichtig gesproken worden van een nieuwe hype in crypto land met zogenaamde 2.0 versies van populaire memecoins. Voorbeelden zijn pepe 2.0, floki 2.0 en bobo 2.0. Cryptobeleggers tonen grote interesse in dergelijke projecten in de hoop de volgende rage met memecoins niet te missen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Memecoin klonen

De bovenstaande 2.0 versies van de beruichte memecoins hebben overgiens niks te maken met de originele versies van PEPE, FLOKI en BOBO. Ze zijn simpelweg gecreëerd door mensen die een snel zakcentje pogen te verdienen door de naam van bekende memecoins te gebruiken. Laatst besproken we al hoe gemakkelijk het eigenlijk is om een token te creëren op bijvoorbeeld Ethereum (ETH). Zo is het met bepaalde programma’s zelfs mogelijk om binnen dertig seconden een token in het leven te roepen. 

Pepe 2.0, de populairste munt onder deze memecoin klonen, heeft op moment van schrijven een marktkapitalisatie van 46 miljoen dollar. Daarnaast zag de token een prijsstijging van ruim 100 procent in de afgelopen 24 uur. Investeerders lijken massaal de token aan te schaffen met de hoop op een herhaling van de PEPE hype eerder dit jaar.

Maar de grote winnaars in dit verhaal zijn waarschijnlijk de makers van deze klonen. On-chain analyse toont aan dat een bepaalde wallet 900 dollar aan Pepe 2.0 binnen 24 uur omtoverde in 176 duizend dollar. Volgens de analyse is de wallet direct verbonden met de maker van de token.

Hoe gaat het met de originele PEPE?

Veel memecoins lijken totaal geen fundamentele waarde te hebben en worden daarom vaak als shitcoins aangemerkt. De koersstijging van dit soort munten lijkt puur door hype te komen en de munten kunnen daarom vaak net zo snel weer dalen. Het leek erop dat de rage omtrent dit soort munten eerder dit jaar met de originele PEPE piekte, maar de crypto-wereld neemt het blijkbaar nog een stapje verder. Wellicht zien we binnenkort zelfs Pepe 3.0 verschijnen.

De originele Pepe coin is ook helemaal terug van weggeweest. Na de piek in mei zakte de koers in en vond halverwege juni een nieuw dieptepunt. Inmiddels is de kikkermunt aan een nieuwe opmars begonnen en steeg de afgelopen weken al met ongeveer 100 procent.

Memecoins zijn een controversieel onderwerp in de crypto-industrie. Er zijn veel fans, maar ook veel marktparticipanten die ervan walgen. De hype trekt vaak beginnende beleggers aan, maar de meeste van hen eindigen met verlies.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement