Erik Juffermans Erik Juffermans
08/05/2023 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2023 18:00

Hoe je een memecoin nu binnen 30 seconden zelf kunt creëren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoe je een memecoin nu binnen 30 seconden zelf kunt creëren

Foto: Elpisterra/Shutterstock

Crypto land is voor de zoveelste keer in de ban van “nutteloze” memecoins, vooral Pepe (PEPE) trekt de laatste tijd veel aandacht. In korte tijd steeg PEPE zeer hard en is al meerdere weken het gesprek van de dag in de crypto wandelgangen. Een van de redenen waarom memecoins weer even populair zijn, is omdat ze gemakkelijker dan ooit zijn om te maken. In een video op Twitter toont iemand hoe het slechts 27 seconden duurt om een eigen memecoin te maken:

Nieuwe Solana memecoin ziet prijs exploderen na $10 miljoen blunder
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Verschrikkelijk makkelijk te maken

De twitteraar, een digitale artiest genaamd Johnny Shankman, deed een zogenaamde speedrun. Dit is een term die vaker wordt gebruikt in de gaming wereld waarbij iemand zo snel mogelijk iets probeert te voltooien. In dit geval dus het maken van een gloednieuwe cryptomunt. 

Shankman creëert in de video de token ‘EASY_MONEY’. Hij lanceert hem op het testnet van Ethereum (ETH). De video is volgens hem enkel voor educatie bedoeld en de token is dus ook niet te koop. Een dag nadat de video op Twitter verscheen, creëerde iemand anders de token EZ op het mainnet van Ethereum. Shankman geeft echter aan dat hij dit zelf niet heeft gedaan. Hij had daarnaast nooit verwacht dat zijn video zo populair zou zijn.

Zoals gezegd lanceerde Shankman binnen 27 seconden zijn EASY_MONEY token. Een dag later verpletterde iemand dit record door op dezelfde wijze binnen 22 seconden een token te creëren.

Memecoins

De video komt niet op een verrassend moment. Memecoins, ook wel shitcoins genoemd, spelen een grote rol in de hedendaagse crypto wereld. Beleggers hopen door het kopen van deze onnozele, soms grappige tokens, snel geld te kunnen verdienen. De tokens voegen echter vrij weinig toe aan de crypto sector en vaak verliezen mensen er enkel geld op.

Een goed voorbeeld hiervan is de op het moment populaire Pepe coin. Binnen enkele weken steeg PEPE al met vijf miljoen procent. Inmiddels is de waarde van PEPE alweer gehalveerd na de recente piek. Investeerders pakken blijkbaar agressief hun winst na de absurde prijsstijging van de afgelopen tijd.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie