Wessel Kersting Wessel Kersting
03/12/2021 18:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2021 18:17

30 miljard shiba inu vernietigd in november

icon-altcoins
Altcoin nieuws
30 miljard shiba inu vernietigd in november

Volgens Shibburn, een Twitteraccount dat bijhoudt hoeveel SHIB er geburned wordt, zijn er in november ongeveer twee miljard SHIB uit de roulering gehaald. In totaal zijn er 410.298.489.440.804 van de initiële 1 biljard verbrand. Als een token wordt verbrand worden ze dus permanent uit de roulatie gehaald. Deze coins zullen nooit meer verhandelbaar worden. Dit zorgt ervoor dat het aanbod steeds kleiner wordt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SHIB naar de metaverse

De burn-tracker geeft aan dat er in totaal 410.296.586.422.853 SHIB-tokens verbrand waren van de initiële 1 biljard. Dit was dus 41,02966%. Op 1 december is dit aantal verhoogd met 2 miljard coins naar 41,02984%.
Het project achter Shiba Inu staat op het punt drastisch te veranderen. Shytoshi Kusama, een de hoofdontwikkelaars van SHIB, heeft onlangs aangegeven dat er de ambitie is om met SHIB de cryptocurrency metaverse sector te betreden. Aangezien deze sector op het moment erg populair is zal dit de waarde van de coin erg kunnen verhogen. De koers zal hier dan ongetwijfeld niet achterblijven.

Deze upgrade aan Shiba Inu zal het burn proces ook versnellen. Het project zal er voor zorgen dat in-app-aankopen van het Shiba Inu spel zullen worden gebruikt om SHIB te verbranden. Hierdoor zal het aantal coins in omloop nog lager worden in een nog rapper tempo. Op dit moment worden er slechts SHIB verbrand als een eigenaar van een Shiboshi non-fungible tokens (NFT) de transactiekosten betaald om de naam van de NFT te wijzigen.

Advertentie

Whale koopt 28 miljard SHIB

Daar komt ook nog bij dat er onlangs een bekende whale met de naam ‘Gimli’ haar SHIB positie met 28 miljard coins heeft weten uit te breiden. Dit is in totaal een aankoop geweest van $1,1 miljoen. Dit zorgt er ook weer voor dat de totale omloop van SHIB steeds lager wordt. De recente dip die SHIB doormaakte stelde whales en grote institutionele partijen in staat om grote getalen coins op te kopen.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie