Wessel Kersting Wessel Kersting
17/06/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2022 18:05

72 Crypto Uit Top 100 met Meer Dan 90% Gedaald

icon-altcoins
Altcoin nieuws
72 Crypto Uit Top 100 met Meer Dan 90% Gedaald

Foto: Miro Nenchev/Shutterstock

Volgens data van CoinGoLive heeft de crypto markt een diepere duik gemaakt dan je misschien zou denken. Door de bearmarkt zijn 72 van de top 100 cryptocurrencies met meer dan 90% gedaald ten opzichte van hun all-time highs (ATH).

Op het moment staat de koers van bitcoin (BTC) op $20.900 nadat de Federal Reserve een rentestijging van 75 basispunten aankondigde om zo de hoge inflatie naar beneden te drukken, zoals uitgebreid besproken in de Discord omgeving van Crypto Insiders.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De top 10 cryptocurrencies daalde minder hard

Voor de top 10 cryptocurrencies is de gemiddelde daling 79%, terwijl de top 20 crypto’s een gemiddelde daling van 81,1% laten zien. De cryptocurrencies met een hogere marktwaarde doen het dus over het algemeen beter. 9 uit de top 10 zijn minder dan 90% gedaald.

Bitcoin is nu met 69% gedaald ten opzichte van haar piek op $69.000. Daarna komt Ethereum (ETH) met een val van 77,5% van haar piek op $4.866.

Daarnaast staan Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Solana (SOL) en Polkadot (DOT) ook in dit lijstje en zagen dalingen van tussen de 68% en 88%. Ripple (XRP) is de enige uitzondering met een daling van meer dan 90%.

Hier worden de stablecoins natuurlijk even buiten beschouwing gelaten aangezien het hun taak is om niet te stijgen of dalen, al is dit tegenwoordig ook niet meer zo vanzelfsprekend als we naar UST kijken.

Advertentie

Tokens van verschillende cryptocurrency exchanges

Tokens van exchange platforms lijken het toch een stuk beter te doen dan andere soort tokens met een gemiddelde daling van slechts 68,3% ten opzichte van hun ATH.

De best presterende coin in deze sector is LEO token, met een daling van slechts 38%. LEO is de token die gebruikers van de Bitfinex exchange kunnen gebruiken op het platform voor verschillende voordelen. Daarna komt de token van Coinflex (FLEX) met een daling van 38,5% en tot slot KCS, de token van KuCoin, met een daling van 60%.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie