Roy van Krieken Roy van Krieken
18/05/2024 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2024 17:52

80% van nieuwe Binance tokens staan in het rood

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance wéér aangeklaagd vanwege onrechtmatige verkoop crypto-producten

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Crypto’s zoals bitcoin (BTC) hebben zich een vaste plek verworven in het financiële landschap. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat meer dan 80% van de nieuw gelanceerde tokens op Binance, de grootste crypto exchange qua handelsvolume, in waarde zijn verminderd sinds hun introductie.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Veel nieuwe tokens op Binance

Uit een analyse van 31 recent gelanceerde tokens blijkt dat slechts vijf coins in waarde zijn gestegen sinds ze op Binance staan. Onder deze zijn Memecoin (MEME) en de Solana-gebaseerde Jupiter (JUP) token, die het wel gelukt zijn om te groeien.

De volledige waarde van de nieuwe tokens op Binance bedraagt meer dan $4,2 miljard. Dit is ondanks dat een echte gebruikersbasis ontbreekt. Dit beperkt significant de groeimogelijkheden van deze tokens, aangezien het groeipotentieel al in de prijs is geïncludeerd.

Geen investeringskansen, maar rug pulls

Volgens Andy Lian, een expert in blockchain voor overheidsorganisaties, vertegenwoordigen de meeste tokens die op Binance worden gelanceerd geen echte investeringskansen meer. Ze dienen als ‘exit liquidity’ voor insiders.

Dit betekent dat ze een manier zijn voor insiders om hun aandelen te verkopen en winst te maken, terwijl gewone beleggers minder kans hebben om vroeg te investeren in waardevolle projecten. Dit wordt ook wel een ‘rug pull’ genoemd.

Advertentie

De groei van memecoins

De interesse van particuliere beleggers blijft een belangrijke drijfveer voor de groei van bepaalde crypto’s. Vooral memecoins zoals Dogwifhat (WIF) en Ordi (ORDI) weten te profiteren. Ordi was de meest winstgevende met een stijging van meer dan 261% sinds de lancering, terwijl Dogwifhat een toename van 117% zag.

Lian verklaarde: “Aangezien sommige van hen lange termijn ‘hodlers’ zijn, zwermden veel beleggers naar memecoins. Dit is te zien aan het handelsvolume; zes van de top verhandelde coins zijn memes.”

Een opvallend voorbeeld van deze hype is de nieuwe Pepe (PEPE) token, die op 13 mei een nieuwe all-time high bereikte. Een slimme handelaar wist binnen een maand $3.000 om te zetten in $46 miljoen.

Deze memecoins hebben vaak geen institutionele ondersteuning maar trekken veel aandacht op het internet en daardoor ook van kleine beleggers. Memecoins laten zien hoe bepaalde delen van de cryptomarkt onafhankelijk kunnen opereren van de bredere altcoinmarkt.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie