Timo Bult Timo Bult
19/12/2021 09:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2021 09:24

99,3% keurt Uniswap v3 lancering op Polygon goed

icon-altcoins
Altcoin nieuws
99,3% keurt Uniswap v3 lancering op Polygon goed

Goed nieuws voor gebruikers van de decentralized exchange (DEX) Uniswap! De community heeft namelijk met een overweldigende meerderheid voor de lancering van Uniswap v3 op Polygon (MATIC) gestemd. Dit zou onder andere voor lagere transactiekosten moeten zorgen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum aan de basis, maar zorgt voor problemen

Uniswap is een zeer populaire gedecentraliseerde exchange die onderdeel is van de snelgroeiende decentralized finance (DeFi) sector. Waar een exchange als Bitvavo wordt onderhouden door een centrale partij, wordt Uniswap onderhouden door een gedecentraliseerde community.

Door de hoge transactiekosten op Ethereum, het netwerk waarop Uniswap gebaseerd is, lopen gebruikers echter flinke kosten op. De gemiddelde transactiekosten op Ethereum liggen boven $20 per transactie. Echter ligt dit voor een token swap op Uniswap nog een stuk hoger. Kortom, de community ziet een stap naar proof-of-stake (PoS) Polygon wel zitten.

Advertentie

Polygon CEO dient voorstel in

De CEO van Polygon, Mihailo Bjelic, diende op 20 november een voorstel in bij de Uniswap community. Hierin stelde hij voor om Uniswap v3 contracten ook op Polygon te lanceren. Dat netwerk ondersteunt Ethereum smart contracts en dus zou de stap simpel zijn.

In zijn voorstel noemt Bjelic meerdere voordelen op voor Uniswap gebruikers. Zo noemt hij Polygon “het op een na sterkste ecosysteem, direct achter Ethereum Layer 1.” Daar voegt hij aan toe:

“Implementatie op Polygon PoS kan veel voordelen opleveren (groei van het gebruikersbestand, enorme besparingen voor gebruikers, hogere gebruikersactiviteit, hogere inkomsten, marktverovering, terugkeer naar de oorspronkelijke DeFi-visie, enz.)”

99,3% van Uniswap community zegt ja

Zijn voorstel is uiteindelijk goed gevallen, zo blijkt uit de resultaten. Maar liefst 72,6 miljoen leden deden mee aan de stemronde. 99,3% daarvan stemde voor de uitbreiding van Uniswap v3 naar Polygon.

“De Uniswap-gemeenschap heeft gestemd voor de implementatie van v3 op Polygon via het governanceproces.
Uniswap Labs zal binnen enkele dagen Uniswap v3-contracten implementeren.”

Polyon is een schalingsoplossing bovenop Ethereum gebouwd. Met de uitbreiding van Uniswap zal het kunnen doen waarvoor het bedoeld is, op Ethereum gebouwde projecten goedkoper en sneller maken. Toch is er zo nu en dan ook kritiek op Polyon. Het zou namelijk te gecentraliseerd zijn, met 90% van het totale aanbod in handen van de grootste 100 MATIC bezitters.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie