Kevin Schijven Kevin Schijven
09/02/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2021 07:04

Acala lanceert langverwachte Ethereum virtual machine (EVM) op Polkadot (DOT), wat houdt dit in?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Acala lanceert langverwachte Ethereum virtual machine (EVM) op Polkadot (DOT), wat houdt dit in?

Foto: AndreyUG/Shutterstock

Acala, een decentralized finance (DeFi) ecosysteem op Polkadot (DOT), heeft van het weekend een zogeheten Ethereum (ETH) virtual machine met de Acala EVM gelanceerd:


Acala is een Ethereum compatibel DeFi-platform gebouwd voor de zogenaamde multi-chains of parachains van het Polkadot-netwerk. De applicaties van Acala zijn gebouwd rond de aUSD stablecoin en bieden gebruikers diensten als leningen tegen lage transactiekosten. Acala noemt zichzelf de “DeFi hub van Polkadot.”
Met de Acala EVM kunnen Solidity, Substrate en Web3 ontwikkelaars naadloos applicaties integreren die gebruik maken van de DeFi-sector met een enkele wallet, aldus het persbericht. Simpel uitgelegd is Solidity is de programmeertaal voor smart contracts op Ethereum en Substrate voor Polkadot.

“Net zoals Ethereum dingen kan doen die Bitcoin nooit zal kunnen doen, wat vervolgens veel nieuwe innovaties heeft geïnspireerd, zijn Substrate en Polkadot categorisch verschillend van Ethereum op een manier die veel nieuwe innovaties op chain-niveau mogelijk maakt buiten de EVM-sandbox.

We geloven sterk in de kracht van Substrate en hebben de Acala EVM gebouwd om te optimaliseren voor de volledige potentie en de levensduur van Substrate, in plaats van simpelweg Ethereum opnieuw te implementeren op Polkadot.”

Daarnaast introduceert de Acala EVM de mogelijkheid voor “bring your own gas,” oftewel de mogelijkheid om transactiekosten te betalen met cryptocurrencies naar eigen keuze, zo lang deze worden ondersteund. Verdere functionaliteiten die Acala naar Polkadot brengt zijn een decentrale exchange (DEX), staking en zogeheten oracle pricefeeds.
Acala haalde afgelopen zomer $7 miljoen binnen in een investeringsronde. Het team nam afgelopen weekend ook deel aan het ETHDenver evenement:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie