Ivo Melchers Ivo Melchers
03/05/2024 08:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/05/2024 20:46

Altcoins ‘beginnen wakker te worden’, volgens Nederlandse crypto-expert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Altcoins ‘beginnen wakker te worden’, volgens Nederlandse crypto-expert

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

Altcoins presteren al geruime tijd ondermaats aan bitcoin (BTC). Terwijl de koning der cryptocurencies ondanks de wekenlange correctie nog altijd dicht bij zijn oude prijsrecord staat, bevinden de meeste altcoins zich hier nog mijlenver onder. Volgende de bekende Nederlandse crypto-analist Michaël van der Poppe lijkt een trendommekeer echter aanstaande, en zouden altcoins eindelijk uit hun schulp kunnen kruipen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC dominantie ‘waarschijnlijk gepiekt’

De bitcoin dominantie, ofwel de marktkapitalisatie van bitcoin ten opzichte van de totale cryptomarkt, bevindt zich al sinds de hardnekkige beamarkt van 2022 in een opwaartse trend. Dit betekent simpelweg dat bitcoin beter presteert dan de rest van de markt, en dus een steeds groter deel van de markt in beslag neemt.

Halverwege april nam bitcoin voor het eerst sinds april 2021, te midden van de vorige bullmarkt, 57 procent van de totale cryptomarkt in beslag. Sindsdien heeft de bitcoin dominantie steeds lagere pieken neergezet, en volgens Van der Poppe zal deze trend de komende tijd voortgezet worden.

Gisteren liet de bekende analist op socialmediaplatform X namelijk weten dat hij denkt dat de bitcoin dominantie zijn absolute piek heeft gezien. Hij schreef het volgende aan zijn meer dan 700 duizend volgers:

‘’Altcoins beginnen te ontwaken in hun Bitcoin-paren, wat betekent dat de rotatie is begonnen. De bodem voor altcoins is waarschijnlijk bereikt (BTC-paren). De dominantie van Bitcoin heeft waarschijnlijk zijn piek bereikt.’’

Crypto-analist Matthew Hyland liet eerder vandaag tevens op X weten dat de bitcoin dominantie op de wekelijkse grafiek onder een belangrijk steunniveau is gedoken. Dit zou betekenen dat de dominantie de komende tijd verder zou kunnen dalen. Echter heeft de week nog enkele dagen te gaan, en dus is het vooralsnog afwachten geblazen.

Advertentie

Bitcoin en cryptomarkt herstellen van bloedbad

Bitcoin en de rest van de markt zijn de afgelopen dagen hard onderuit gegaan. De bitcoin koers is voor het eerst sinds februari weer onder de $57.000 gedoken. Vandaag kleurt ‘s werelds grootste crypto echter weer licht in het groen, met een actuele koers van vlak onder de $59.000.

Altcoins doen het momenteel vele malen beter. Veel cryptomunten staan dik in de plus en hebben een groot deel van hun daling van de afgelopen week alweer goedgemaakt. Alleen de tijd kan vertellen of altcoins de komende tijd verder tot de voorgrond van de cryptomarkt kunnen treden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie