Kevin Schijven Kevin Schijven
30/03/2023 10:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2023 10:32

Altcoins in rood: XRP zakt fors, maar arbitrum begint te stijgen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP schiet ervandoor terwijl crypto markt alweer afkoelt

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De crypto markt maakte een vrij hevige schommeling deze week. Het Binance nieuws zorgde voor een flinke dip, maar de koersen herstelden opvallend snel en tikten vervolgens zelfs nieuwe pieken aan. De rust lijkt even terug te keren en we hebben vandaag meer rode dan groene koersen in de top 100. Het zijn tot dusver geen al te hoge percentages, maar volatiliteit kan nog terugkeren met de maand- en kwartaalsluiting morgen. De totale marktkapitalisatie daalt met 0,5% naar $1,1228 biljoen.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin tikt $29.000 aan

Bitcoin (BTC) tikte afgelopen nacht voor het eerst sinds juni 2022 de $29.000 aan en kwam zelfs zo hoog uit als $29.180 op sommige beurzen. Alhoewel bitcoin daarna direct terug zakte, is de koers vanochtend alsnog aan het stijgen en komt momenteel uit rond $28.600. Daarmee staat de BTC prijs vandaag 1% in de plus.

Advertentie

Ethereum koers zakt weer iets

Ethereum (ETH) heeft het weer iets zwaarder. De koers maakte ook even een piek naar $1.825, maar dat was geen nieuw record voor ether dit jaar. Vervolgens dipte ETH onder $1.780 en probeert vanochtend opnieuw grip op de $1.800 te krijgen. Daarmee staat ETH vandaag 1% in de min.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 10 kleurt rood

De rest van de top 10 kleurt echter ook rood. Binance coin (BNB) zakt slechts met 0,5% naar $316. Dogecoin (DOGE) staat echter al 1,5% in de min en komt uit rond $0,075. Polygon (MATIC) daalt met 2,2% naar $1,11. Solana (SOL) zakt met 2,7% naar $20,7.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano en XRP hardste dalers uit top 10

Cardano (ADA) staat al 2,9% in de min vandaag en daalt naar $0,0376. Ripple (XRP) is, na de enorme stijging van de afgelopen tijd, vandaag de grootste verliezer uit de top 10. De XRP koers zakt met 7% naar $0,53.

Vermogensbeheerder voorspelt bizarre groei voor Ethereum Layer-2’s
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers

In de top 100 vinden we aan de rode kant meer koersen die onlangs nog hard stegen. Zo staan immutablex (IMX) en singularitynet (AGIX) beide 6% in de min. Stacks (STX) daalt met 6,5% naar $0,96. Mask network (MASK) zakt met 7,5% naar $6,4 en tot slot daalt flare (FLR) met 8,5% naar $0,038.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

CFX, 1INCH en ARB hardste stijgers top 100

Toch hebben nog een handjevol forse stijgers vandaag. Zo stijgt conflux (CFX) met bijna 9% naar $0,0418. 1inch (1INCH) komt na een stijging van 9,5% na lange tijd weer de top 100 binnen en komt op $0,558 uit.

Arbitrum (ARB) is de grote winnaar vandaag in de top 100. De ARB koers begint eindelijk voorzichtig te stijgen sinds de koers hard kelderde na de recente airdrop. ARB staat maar liefst 10,5% in de plus vandaag en komt rond 1,39 uit.

Ervaren handelaren maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken ervaren handelaren gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Via deze link kun je een gratis account aanmaken, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Je komt hiermee ook in aanmerking voor leuke acties en aanbiedingen! Zo verloten we wekelijks crypto aan lezers die de bovenstaande link gebruiken

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie