Kevin Schijven Kevin Schijven
09/12/2021 10:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2021 10:57

Altcoins kleuren rood, maar ripple en terra stijgen hard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Altcoins kleuren rood, maar ripple en terra stijgen hard

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Het overgrote deel van de top 100 cryptocurrencies kleurt weer lichtjes rood vanochtend en bitcoin (BTC) is momenteel weer de support rond $49.000 aan het testen. Daardoor zakt de totale marktkapitalisatie van alle crypto vanochtend weer onder $2,5 biljoen, desondanks hebben we een handjevol altcoins vandaag die alsnog sterk presteren.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) maakte gisterenochtend, net als bitcoin, in eerste instantie een dip en zakte van $4.375 naar $4.250. Vanaf daar maakte de ether koers een flinke bounce en tikte toen $4.460 aan, de hoogste prijs sinds de crash van vorig weekend.

Vervolgens wist ether stand te houden rond $4.400 en kwam kort na middennacht zelfs even bij $4.470 uit. Echter werd de koers daar afgewezen en sindsdien zit ether in een neerwaartse trend. Ether komt vanochtend bij $4.300 uit en test momenteel, wederom net als bitcoin, of deze support kan standhouden.

Advertentie

Ripple (XRP)

De rest van de top 10 kleurt ook lichtjes rood vanochtend, maar we zien geen scherpe dalingen. In tegenstelling juist zien we dat ripple (XRP) op het moment van schrijven keihard stijgt. XRP maakte gisterenmiddag al een sprongetje en kwam toen bij ongeveer $0,88 uit en op het moment van schrijven schiet XRP keihard omhoog.

De koers begon vanaf $0,84 vanochtend te stijgen en komt op het moment van schrijven bij $0,93 uit. Dat is een stijging van bijna 11% in minder dan een half uur! Toch lijkt de stijging nu wat af te remmen. De stijging lijkt te maken te hebben voormalig OCC hoofd en Bitfury CEO Brian Brooks:

Meer dan €42 miljoen aan crypto gestolen van platform op Arbitrum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Terra (LUNA)

Dan zien we dat terra (LUNA) op plek nummer 10 qua grootste crypto weer sterk bezig is. LUNA vestigde zondagochtend een nieuwe ATH van $77,7, corrigeerde vervolgens omlaag naar $60 en kwam vannacht alweer bij $76,3 uit, heel dicht bij de ATH. Op het moment van schrijven zakt de koers iets, maar LUNA staat alsnog 10% in de plus vandaag.

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Polygon (MATIC)

Een opvallende ontwikkeling zien we vlak buiten de top 10 met polygon (MATIC). MATIC was vorige week een van de sterkere stijgers op de markt en leek in de afgelopen dagen weer deze rally te hervatten. De koers kwam gisterenmiddag bij $2,58 uit, het hoogst sinds de ATH uit mei dit jaar van $2,62. Echter is MATIC sinds die piek flink omlaag aan het corrigeren. De koers komt momenteel bij $2,29 uit na een daling van 8%.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Hardste dalers en stijgers top 100

Bitcoin SV (BSV) is ook weer flink aan het dalen. De koers schoot maandag hard omhoog. Craig Wright zou in de beruchte rechtszaak zogenaamd bewezen hebben dat hij Satoshi Nakomoto zelf is, de oorpsronkelijke bedenker van Bitcoin. Het werd snel duidelijk dat daar helemaal niets van waar is. Niet alleen heeft hij dit nog steeds niet bewezen, de jury oordeelde daar helemaal niet over en Wright moet zelfs een boete van $100 miljoen betalen. BSV staat 10% in min. Spell token (SPELL) en bittorrent (BTT) zakken nog harder en staan beide 13% in de min.

Naast XRP en terra zijn er nog drie koersen die flink zijn stegen afgelopen nacht. Celo (CELO) en gala (GALA) staan 12% in de plus en near (NEAR) maar liefst 16%. Alle drie zijn nog wel ver weg van hun recente ATH’s.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie