Kevin Schijven Kevin Schijven
24/03/2022 11:17 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2022 11:17

Altseizoen? Cardano dik in de plus, dogecoin, solana en NFT’s volgen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Altseizoen? Cardano dik in de plus, dogecoin, solana en NFT's volgen

Foto: AdriaVidal / Shutterstock.com

De cryptocurrency markt begint steeds groener te kleuren. Alhoewel bitcoin (BTC) ook in de plus staat, zien we vooral onder de altcoins vandaag een flink aantal uitschieters. Het marktsentiment wordt alsmaar positiever en steeds meer participanten spreken over een mogelijk altcoin seizoen, of ‘altseizoen.’ De dominantie van bitcoin zakt iets onder 40% terwijl de totale marktkapitalisatie van alle crypto met 2,4% stijgt naar $2,05 biljoen.

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal

Ethereum koers 3% in de plus

Ethereum (ETH) kwam dinsdag bij $3.000 aan, maar had toen nog wat moeite om daaraan vast te houden. Gisterenochtend dipte ether even richting $2.900 en vond iets later steun rond $2.960. Gisterenmiddag maakte ether een sprongetje naar $3.035, maar viel onmiddellijk terug naar $2.960. Vanaf daar bleef ether stijgen en tegen middennacht maakte de koers wederom een sprong en piekte ditmaal op $3.065. Vervolgens zakte ether iets, maar maakte mogelijk een higher low op $3.020. Vanochtend stijgt ether naar $3.050 waarmee koers 3,1% in de plus staat.

Advertentie

ADA 14,5% in de plus

De enorme stijging van cardano (ADA) zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. ADA is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 14,5% gestegen en duwt momenteel tegen weerstand rond $1,14 aan. Bekijk onze Insider-analyse over ADA voor meer informatie.

Crypto radar: Ethereum schiet alle kanten op in aanloop naar finale
Crypto radar: Ethereum schiet alle kanten op in aanloop naar finale

DOGE, SOL en SHIB stijgen ook hard

Ook dogecoin (DOGE) begon gisterenmiddag keihard te stijgen en test op het moment van schrijven weerstand rond $0,14 waarmee de DOGE koers 13,7% in de plus staat. Daarnaast is ook solana (SOL) flink aan het stijgen. SOL doorbreekt mogelijk momenteel $100 en staat 10,5% in de plus. Shiba inu (SHIB) volgt gestaag mee en steeg gedurende nacht met 5% naar $0.000025.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOT, BNB, AVAX, LUNA, XRP blijven iets achter

De rest van de top 10 grootste crypto blijven echter voor nu nog iets achter. Polkadot (DOT) heeft moeite met $21 en zakt momenteel naar $20,6 maar staat daarmee alsnog 1,6% in de plus. Binance coin (BNB) stijgt ook met 1,6% en komt op $409 uit. Avalanche (AVAX) staat 1,1% in de plus en komt op $85 uit. Terra (LUNA) maakte gisteren nog een flinke sprong, maar zakt nu naar $94,4 waarmee koers 1% in de plus staat. Ripple (XRP) staat 0,9% in de plus en komt op $0.834 uit.

Ethereum ETF’s goedgekeurd, ETH koers reageert opvallend
Ethereum ETF's goedgekeurd, ETH koers reageert opvallend

Top 100 crypto hardste dalers

Onder de top 100 kleuren staan een aantal koersen het diepst in het rood die deze week juist het hardst stegen. Neo (NEO) staat 4% in de min vandaag, maar alsnog 16% in de plus deze week. Ook kusama (KSM) staat 4% in het rood vandaag maar zelfs 22% in de plus deze week. Juno (JUNO) zit echter in een neerwaartse trend en staat 4,5% in het rood vandaag en inmiddels 24% in het rood deze week.

Dan hebben we loopring (LRC) die met meer dan 7% omlaag corrigeert naar $1,10 maar alsnog 54% in de plus staat ten opzichte van een week geleden. Ethereum classic (ETC) zakt vandaag zelfs met 9% naar $43,6, maar staat daarmee alsnog maar liefst 60% in de plus ten opzichte van 7 dagen geleden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Top 100 crypto hardste stijgers

Veel koersen flink in het groen vandaag, waaronder non-fungible token (NFT) metaverse projecten. Vechain (VET) stijgt met 6%, sandbox (SAND) met 6,5%, harmony (ONE) met 7,5%, near (NEAR) met 8% en mina protocol (MINA) staat bijna 9% in de plus. Enjin coin (ENJ) en okb (OKB) staan 10% in de plus, en apecoin (APE) bijna 13%. Axie infinity (AXS) is vandaag de hardste stijger in de top 100 en komt momenteel op $64 aan. Daarmee staat de koers maar liefst 22% in de plus vandaag.

Ethereum-stijging zorgt voor enorme stroom naar cryptobeurzen
Ethereum-stijging zorgt voor enorme stroom naar cryptobeurzen

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie