Kevin Schijven Kevin Schijven
24/03/2022 10:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2022 10:12

Bitcoin blijft stijgen, koers kan mogelijk eindelijk uit bereik klimmen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin blijft stijgen, koers kan mogelijk eindelijk uit bereik klimmen

Foto: Filmhouse/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zit nu al meer dan een week in een opwaartse trend. We zien daardoor de angst en onzekerheid op de markt eindelijk flink afnemen. Het begint er voorzichtig steeds meer op te lijken dat de koers eindelijk het momentum heeft om uit dit bereik te klimmen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers staat 2% in de plus

De bitcoin koers dipte gisterenochtend eerst nog heel even onder $42.000, maar over het algemeen hield bitcoin boven deze prijs stand. Gisterenmiddag begonnen een aantal cryptocurrencies flink te stijgen en maakte bitcoin een sprongetje naar $42.700.

Daar was echter de weerstand nog te groot en bitcoin zakte vervolgens naar $42.100. Vanaf daar steeg bitcoin gestaag verder en toen de koers kort na middennacht bij $42.500 aankwam, maakte bitcoin weer een sprongetje.

Bitcoin leek toen al even door $43.000 te breken, maar werd toch afgewezen. Desondanks vond de koers al snel support rond $42.730. Daardoor kon bitcoin vanochtend wederom een sprongetje maken en piekte ditmaal zelfs naar $43.300.

Vervolgens zakte bitcoin toch weer even onder $43.000, maar lijkt hier nu stand te houden. De bitcoin prijs komt vanochtend op $43.050 uit op KuCoin en €39.200 op Bitvavo en staat daarmee vandaag 2% in de plus.

Bitcoin koers blijft higher lows maken

Bitcoin blijft in een opwaartse trend bewegen en de koers blijft een reeks van higher lows vestigen. We beschreven eerder dat de volgende stap het omslaan van het gebied rondom $42.500 van weerstand naar support is. Het ziet er naar uit dat mogelijk de $43.000 al omslaat naar support.

Toch ziet de koers op dit niveau er nog niet heel stabiel uit en de echte test ligt wellicht pas rond $44.500, waar bitcoin begin deze maand werd afgewezen. De 200-dagen exponential moving average komt nu uit op $44.680. Het liefst zien we natuurlijk dat bitcoin de $46.000 breekt om een daadwerkelijke trendommekeer te bevestigen. Houd er rekening mee dat we mogelijk eerst een kleine pullback zien om de recente lows te hertesten.

Enorme instroom van Terra

Het plan van Terra (LUNA) oprichter Do Kwon om (ondertussen) maar liefst $10 miljard in BTC te investeren krijgt steeds meer tractie. Het plan is om de UST stablecoin te koppelen aan BTC, al lijken niet alle bitcoin maximalisten even enthousiast hierover te zijn.

Desondanks is dat een enorme instroom die voor een flinke boost kan zorgen in de prijs. Dat zal overigens niet in een keer gebeuren, maar in sets van $125 miljoen. De investeringen zijn al begonnen:

https://twitter.com/Pentosh1/status/1506880697205669905

Geen BTC in Honduras, wel accumulatie

Gisteren gingen geruchten rond dat Honduras mogelijk El Salvador zou volgen om van bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken. Echter ziet het er naar uit dat Honduras ervoor kiest om juist niet bitcoin te omarmen, maar om een zogenaamde central bank digital currency (CBDC) in te voeren.

Ondertussen meldt analist Philip Swift dat niet alleen kleine investeerders nu BTC accumuleren, maar ook de grotere wallets:

Advertentie

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie