Tim Kamp Tim Kamp
26/02/2024 19:21 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2024 16:30

Andrew Tate haalt fel uit naar cryptoliefhebbers: “grootste losers ooit”  

icon-altcoins
Altcoin nieuws
andrew-tate-crypto

Foto: Shutterstock/LCV

De voormalige kickbokskampioen en social-mediapersoonlijkheid Andrew Tate heeft opnieuw de schijnwerpers op zich gericht met zijn scherpe kritiek op crypto-investeerders. Tate, bekend om zijn controversiële uitspraken, noemde onlangs crypto-nerds als de “grootste losers op de planeet”.

Controversiële Worldcoin crypto scherpt privacycontroles aan
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tate’s aanval op cryptofans

In een tirade tegen de crypto-industrie beweert Tate dat mensen die zich bezighouden met crypto hun tijd verspillen aan een nutteloze en onzekere onderneming. Hij stelt dat degenen die zichzelf beschouwen als deel van de cryptowereld “niets anders zijn dan gokverslaafden die op zoek zijn naar de volgende snelle winst”. Opvallend, aangezien hij zelf ook tot deze groep behoort. Zo heeft hij ooit 21 bitcoin (BTC) aangeschaft, wat hem toen is ontnomen door de Roemeense autoriteiten.

Tate neemt wel vaker controversiële standpunten in. Ook nu heeft hij zichzelf weer in het middelpunt van de belangstelling gekregen via zijn X-post (voorheen Twitter). Hoe er eerder nog geruchten rondgingen dat de influencer zijn eigen cryptomunt wilde lanceren, ontkrachtte hij deze tijdens een podcast. In een gesprek met voormalig vicevoorzitter van Paramount Pictures Rob Moore ging hij in gesprek tijdens de Disruptors Podcast van 23 februari.

Nu heeft Tate opnieuw beroering veroorzaakt met zijn aanval op cryptofanaten. In het interview met Moore gaf hij aan graag grapjes te willen uithalen met de crypto-industrie. Hij heeft een erg negatieve mening over crypto-investeerders, blijkt uit zijn woorden:

“Ik vind het gewoon leuk om te dollen met crypto-Twitter omdat crypto-Twitter de grootste afwijkende losers op de planeet zijn. Ze zijn losers. Crypto is het enige scenario dat ik kan bedenken waar je een heleboel geld kunt verdienen terwijl je de samenleving nul helpt.”

De ex-kickbokser ging verder door handelen in crypto te vergelijken met “slechte handelingen in een normaal bedrijf,” zoals het verwerven van bloeddiamanten. Hij beweerde zelfs dat dit beter was dan crypto.

Advertentie

Crypto-Twitter vol met “gokkende losers”, aldus Tate

Tate beschouwt crypto als uniek. Iemand kan $100 investeren en een miljoen dollar verdienen. En dat zonder enig voordeel voor de samenleving, zonder ooit iemand te helpen of enige waardevolle lessen te leren, vertelt hij. Hij gelooft dat zijn manier van geld verdienen beter is omdat hij veel belangrijke lessen heeft geleerd:

“Je leert hoe je moet praten, hoe je met stress moet omgaan, je leert hoe je mensen moet beheren, je leert over bankzaken, je leert over belastingen, je leert dingen. Als je een hoop geld verdient met een cryptopump, heb je niets geleerd en niemand geholpen. Het is de droom van een luie persoon om een shitcoin te kopen, die explodeert, dan rijk te worden zonder werk.”

De 37-jarige spreker geeft aan dat crypto-investeerders niets weten: “alles wat ze weten is gokken, dus ze gokken opnieuw, verliezen meer, lenen geld, gokken opnieuw, verliezen meer.” Mede om die reden gelooft Tate dat crypto-Twitter vol zit met losers. “Ik hou ervan om met ze te spelen omdat ze willen dat ik een munt lanceer omdat ze een hoop geld zouden verdienen”, sluit hij af.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie