Tim Kamp Tim Kamp
11/01/2024 21:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2024 17:57

Krijgt Andrew Tate zijn Bitcoin terug? Rechtbank herziet inbeslagname

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Krijgt Andrew Tate zijn Bitcoin terug? Rechtbank herziet inbeslagname

Foto: LCV/Shutterstock

Te midden van de voortdurende juridische problemen van de beruchte influencer Andrew Tate, heeft de Roemeense rechtbank een opmerkelijke nieuwe beslissing aangekondigd.

De Roemeense rechtbank meldt dat het opnieuw zal kijken naar de inbeslagnames van Tate. Hierdoor opent zich de mogelijkheid dat hij $10 miljoen aan activa, waaronder 21 bitcoin (BTC), terugkrijgt van de autoriteiten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin binnenkort terug bij Andrew Tate?

Voormalig kickbokser Tate heeft het al een langere tijd aan de stok met de Roemeense autoriteiten. Zo worden hij en zijn broer Tristan verdacht van mensenhandel en zijn er om die reden miljoenen aan bezittingen in beslag genomen.

Het gaat onder andere om luxe sportauto’s, onroerend goed en designer horloges. De broers worden niet alleen geconfronteerd met beschuldigingen van mensenhandel, maar ook verkrachting en het vormen van een criminele bende om vrouwen seksueel uit te buiten.

Volgens vrijgegeven documenten van de Roemeense rechtbank heeft het Hof van Beroep in Boekarest ingestemd met het verzoek van Tate om opnieuw naar de inbeslagnames te kijken. Deze herziening volgt op een eerdere afwijzing van een soortgelijk verzoek in februari vorig jaar.

De recente beslissing betekent dat de rechtbank opnieuw moet beslissen over de inbeslagname van $10 miljoen aan activa. Opvallend is dat er ruim 21 bitcoin deel uitmaken van de in beslag genomen activa. Deze investeringen behoren zowel aan Andrew als aan zijn broer Tristan.

De bitcoin van de gebroeders Tate had in februari 2023 een aanzienlijk lagere waarde. Sinds de inbeslagname van de 21 bitcoin is de waarde bijna verdubbeld. De sterke stijging van de bitcoin prijs in de afgelopen maanden heeft geresulteerd in een grote toename: $560.000 naar $980.000, wat neerkomt op een procentuele stijging van 88%.

Advertentie

Crypto portfolio eindelijk compleet

Tate heeft zich in het verleden louter positief geuit over bitcoin en de voordelen van crypto. Tijdens zijn betoog meldde hij dat hij jaren geleden voor zo’n $600.000 aan bitcoin kocht.

Dit zou hij naar eigen zeggen hebben omgezet in $12 miljoen. De recente onthulling van de Roemeense autoriteiten vertellen echter een ander verhaal, dat haaks staat op de woorden van Tate.

Volgens de Roemeense rechtbank gaat het slechts om vijf bitcoin, in plaats van de tientallen waar Tate over sprak. Met een huidige waarde van ongeveer $134.500 staat dit in groot contrast met zijn eerdere claims, wat zorgt voor twijfels over de nauwkeurigheid van zijn publieke uitspraken.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie