Ivo Melchers Ivo Melchers
16/11/2023 14:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2023 12:08

Avalanche crypto stijgt 23% na groot JPMorgan nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Avalanche crypto stijgt 23% na groot JPMorgan nieuws

Foto: William Barton/Shutterstock

Avalanche (AVAX) is een van de hardste stijgers van vandaag dankzij een samenwerking met de Amerikaanse bankgigant JPMorgan. JPMorgan zal de krachten van het Avalanche netwerk inzetten om haar doel van het digitaliseren en tokeniseren van wereldwijde activa te bereiken. Het nieuws heeft AVAX tot zijn hoogste prijs van dit jaar laten stijgen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Samenwerking JPMorgan’s Onyx en Avalanche

Avalanche kondigde gistermiddag de samenwerking met JPMorgan en vermogensbeheerder Apollo Global aan. De samenwerking valt onder de paraplu van ‘project Guardian’ dat eind oktober werd aangekondigd. Deze is gelanceerd door de Monetary Authority of Singapore (MAS) in samenwerking met vijftien financiële instellingen om een regulerend raamwerk en samenwerking te bevorderen voor de overzicht en regulering van grensoverschrijdende crypto-transacties.

De samenwerking omvat het gebruik van LayerZero Labs om Onyx, een op Ethereum (ETH) gebaseerd blockchainplatform van JPMorgan, te koppelen met een geautoriseerd Avalanche Evergreen Subnet.

Een Avalanche Evergreen Subnet is simpel gezegd een individuele blockchain die speciaal is ontworpen voor de behoeften van instellingen. De integratie van Onyx en Avalanche is gericht op het stroomlijnen van inschrijvingen en aflossingen voor fondsen die worden aangeboden door WisdomTree Prime.

De proof-of-concept (POC) uitgevoerd door Onyx en Apollo Global illustreert hoe blockchaintechnologie en tokenisatie portfoliobeheer kunnen automatiseren. Hoewel het concept werd gestest in een gecontroleerde omgeveing, legt het de basis voor een mogelijke brede toepassing en illustreert het de transformatieve kracht van blockchain bij het hervormen van traditionele financiële processen.

De AVAX koers reageert uiterst positief op het nieuws. AVAX staat op het moment van schrijven namelijk 23 procent hoger dan 24 uur geleden. De koers heeft een absolute piek van nipt boven de 24 dollar neergezet waarmee het eerdere jaarlijkse hoogtepunt van vlak onder de 23 dollar, dat begin februari werd behaald, is overschreden.

Advertisement

JPMorgan zet aandelen op eigen blockchain

Iets meer dan een maand geleden zette JPMorgan reguliere aandelen in één van BlackRocks geldmarktfonsen op zijn eigen Onyx blockchain. Vervolgens verstuurde het bedrijf deze naar de Britse bank Barclays. Door Onyx te gebruiken was de overdracht vrijwel onmiddellijk en waren de kosten een stuk lager.

Via Onyx kunnen klanten van JPMorgan een divers scala aan activa tokenizen, waardoor ze genoeg onderpand kunnen creëren om leningen te verkrijgen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement