Roy van Krieken Roy van Krieken
23/02/2024 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 15:01

Avalanche netwerk uit de lucht door storing: wat is er gebeurd?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Avalanche-avax-crypto-

Foto: Shutterstock/Vector-3D

Het Avalanche (AVAX) netwerk kampt vandaag met een aanzienlijke technische storing. Zeker 2 uur lang is het netwerk al niet in staat geweest om nieuwe ‘blokken’ te creëren; het netwerk ligt op het moment van schrijven nog volledig stil. Ontwikkelaars zijn hard aan het werk om de problemen zo snel mogelijk op te lossen en een onderzoek naar de oorzaak is inmiddels gestart.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Onderzoek naar de oorzaak

Avalanche ervoer een onverwachte onderbreking in de productie van blokken op het hoofdnetwerk. Dit werd duidelijk toen de blockchainverkenner van Avalanche liet zien dat het laatste blok van Avalanche meer dan een uur eerder was geproduceerd dan normaal. Dit veroorzaakte een vertraging in de verwerking van transacties, wat de functionaliteit van het netwerk aanzienlijk beïnvloedde.

Het team van Avalanche heeft op de officiële status-website het volgende bericht geplaatst:

“Ontwikkelaars in de hele gemeenschap onderzoeken momenteel een vertraging in de afronding van blokken, waardoor blokken niet worden geaccepteerd op het primaire netwerk.”

Het produceren van nieuwe blokken is een cruciaal aspect van een cryptonetwerk. Tijdens dit proces worden namelijk nieuwe transacties vastgelegd en gevalideerd. Mocht het dus onmogelijk worden om nieuwe blokken te maken, dan is het doen van transacties eveneens niet mogelijk meer.

Advertentie

AVAX netwerk in de problemen

Kevin Sekniqi, medeoprichter van Ava Labs, deelde via een X-post mee dat het team al bezig was met het onderzoeken van de storing. Hij suggereerde dat de stilstand in de productie van blokken mogelijk verband hield met een recent gelanceerde “inscription wave”. Deze verstoring zou kunnen wijzen op een  bug veroorzaakt door een specifiek geval, met name een probleem in de afhandeling van de mempool met inscripties. Een behoorlijk technisch verhaal, maar hij lijkt de oorzaak te hebben gevonden.

Sekniqi verzekerde de gemeenschap dat het probleem snel zou worden opgelost. Niet lang na zijn initiële opmerkingen, verduidelijkte hij dat de kwestie te wijten was aan een bug in de code die niet gerelateerd was aan prestatiebeheer. Hij legde uit dat inschrijvingen mogelijk het randgeval hadden geraakt, maar dit had geen invloed op de prestaties van het netwerk. Wat nu de precieze oorzaak was zullen we spoedig te weten komen.

Het incident lijkt vooralsnog geen negatieve impact op de koers te hebben gehad. AVAX staat met een luttele 0,7% in de min vandaag. De schade valt wat dat betreft enorm mee dus.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie