Roy van Krieken Roy van Krieken
23/02/2024 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 15:01

Avalanche netwerk uit de lucht door storing: wat is er gebeurd?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Avalanche-avax-crypto-

Foto: Shutterstock/Vector-3D

Het Avalanche (AVAX) netwerk kampt vandaag met een aanzienlijke technische storing. Zeker 2 uur lang is het netwerk al niet in staat geweest om nieuwe ‘blokken’ te creëren; het netwerk ligt op het moment van schrijven nog volledig stil. Ontwikkelaars zijn hard aan het werk om de problemen zo snel mogelijk op te lossen en een onderzoek naar de oorzaak is inmiddels gestart.

Forse daling Solana koers zorgt voor fortuin aan liquidaties
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Onderzoek naar de oorzaak

Avalanche ervoer een onverwachte onderbreking in de productie van blokken op het hoofdnetwerk. Dit werd duidelijk toen de blockchainverkenner van Avalanche liet zien dat het laatste blok van Avalanche meer dan een uur eerder was geproduceerd dan normaal. Dit veroorzaakte een vertraging in de verwerking van transacties, wat de functionaliteit van het netwerk aanzienlijk beïnvloedde.

Het team van Avalanche heeft op de officiële status-website het volgende bericht geplaatst:

“Ontwikkelaars in de hele gemeenschap onderzoeken momenteel een vertraging in de afronding van blokken, waardoor blokken niet worden geaccepteerd op het primaire netwerk.”

Het produceren van nieuwe blokken is een cruciaal aspect van een cryptonetwerk. Tijdens dit proces worden namelijk nieuwe transacties vastgelegd en gevalideerd. Mocht het dus onmogelijk worden om nieuwe blokken te maken, dan is het doen van transacties eveneens niet mogelijk meer.

Advertentie

AVAX netwerk in de problemen

Kevin Sekniqi, medeoprichter van Ava Labs, deelde via een X-post mee dat het team al bezig was met het onderzoeken van de storing. Hij suggereerde dat de stilstand in de productie van blokken mogelijk verband hield met een recent gelanceerde “inscription wave”. Deze verstoring zou kunnen wijzen op een  bug veroorzaakt door een specifiek geval, met name een probleem in de afhandeling van de mempool met inscripties. Een behoorlijk technisch verhaal, maar hij lijkt de oorzaak te hebben gevonden.

Sekniqi verzekerde de gemeenschap dat het probleem snel zou worden opgelost. Niet lang na zijn initiële opmerkingen, verduidelijkte hij dat de kwestie te wijten was aan een bug in de code die niet gerelateerd was aan prestatiebeheer. Hij legde uit dat inschrijvingen mogelijk het randgeval hadden geraakt, maar dit had geen invloed op de prestaties van het netwerk. Wat nu de precieze oorzaak was zullen we spoedig te weten komen.

Het incident lijkt vooralsnog geen negatieve impact op de koers te hebben gehad. AVAX staat met een luttele 0,7% in de min vandaag. De schade valt wat dat betreft enorm mee dus.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie