Roy van Krieken Roy van Krieken
23/02/2024 21:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 18:32

Axie Infinity makers komen met nieuwe crypto game: Kaidro

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto ontbijt: Dieptepunt bitcoin ETF-uitstroom, nieuwe crypto game

Foto: Parilov/Shutterstock

Sky Mavis, de maker van de Ronin blockchain en het bekende blockchain spel Axie Infinity, kondigt een nieuw spel aan. Het gaat om Kaidro en het speelt zich af in een post-apocalyptische wereld.

Kaidro onderscheidt zich als een anime-geïnspireerd rollenspel, waar teams van drie spelers het opnemen tegen vijanden door de inzet van zowel mechs als magie. Het spel omarmt een mix van gameplay-modi, waaronder zowel speler-tegen-speler (PvP) confrontaties als speler-tegen-omgeving (PvE) uitdagingen. Het spel zal exclusief uitkomen op Ronin. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Kaidro zou lanceren op ImmutableX. Het netwerk werd overwogen voor de lancering van Kaidro vanwege zijn reputatie en technische eigenschappen als een gaming-gecentreerd Ethereum (ETH) schaalnetwerk.

Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico's

Webcomic evolueert naar crypto game

Kaidro is gebaseerd op de gelijknamige webcomic van Gadget-Bot Productions. Het webcomic team werkt samen met bekende schrijvers zoals Tim Hedrick, die aan Avatar: The Last Airbender en Voltron: Legendary Defender werkte.  Gadget-Bot is opgericht door Peggy Chung en Robert Simons, die beide een indrukwekkend portfolio hebben opgebouwd met werk aan prominente projecten in film en videogames, zoals “Jurassic World” en “Call of Duty”.

De oprichter lichtte vorig jaar nog hun visie toe. Hierin werden de mogelijkheden van Web3 en non-fungible token (NFT) technologie als een vernieuwende manier gezien om hun fanbase niet alleen betrokkenheid te bieden, maar ook daadwerkelijk eigendom binnen de uitgestrekte wereld van Kaidro.

Advertentie

Game bedrijven neigen naar crypto

2024 zou zomaar het jaar kunnen worden van blockchain games. Een studie van de Blockchain Gaming Alliance, gehouden onder 526 branche professionals, onthult dat 40% verwacht dat traditionele gaming bedrijven spoedig blockchain- en crypto-technologieën zullen integreren.

Bijna 38% voorziet de lancering van nieuwe spellen op Web3-platforms en de toepassing van blockchain in bestaande titels. Dit wijst op een groeiende erkenning van de waarde van digitale eigendomsrechten in games. Ondanks deze optimistische kijk, is zo’n 20% sceptisch over de overstap naar Web3 door traditionele ontwikkelaars. Het onderzoek, uitgevoerd tussen augustus en oktober 2023, markeert de verdeelde meningen over de integratie van blockchain in de gaming industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie