Roy van Krieken Roy van Krieken
23/02/2024 21:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 18:32

Axie Infinity makers komen met nieuwe crypto game: Kaidro

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto ontbijt: Dieptepunt bitcoin ETF-uitstroom, nieuwe crypto game

Foto: Parilov/Shutterstock

Sky Mavis, de maker van de Ronin blockchain en het bekende blockchain spel Axie Infinity, kondigt een nieuw spel aan. Het gaat om Kaidro en het speelt zich af in een post-apocalyptische wereld.

Kaidro onderscheidt zich als een anime-geïnspireerd rollenspel, waar teams van drie spelers het opnemen tegen vijanden door de inzet van zowel mechs als magie. Het spel omarmt een mix van gameplay-modi, waaronder zowel speler-tegen-speler (PvP) confrontaties als speler-tegen-omgeving (PvE) uitdagingen. Het spel zal exclusief uitkomen op Ronin. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Kaidro zou lanceren op ImmutableX. Het netwerk werd overwogen voor de lancering van Kaidro vanwege zijn reputatie en technische eigenschappen als een gaming-gecentreerd Ethereum (ETH) schaalnetwerk.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Webcomic evolueert naar crypto game

Kaidro is gebaseerd op de gelijknamige webcomic van Gadget-Bot Productions. Het webcomic team werkt samen met bekende schrijvers zoals Tim Hedrick, die aan Avatar: The Last Airbender en Voltron: Legendary Defender werkte.  Gadget-Bot is opgericht door Peggy Chung en Robert Simons, die beide een indrukwekkend portfolio hebben opgebouwd met werk aan prominente projecten in film en videogames, zoals “Jurassic World” en “Call of Duty”.

De oprichter lichtte vorig jaar nog hun visie toe. Hierin werden de mogelijkheden van Web3 en non-fungible token (NFT) technologie als een vernieuwende manier gezien om hun fanbase niet alleen betrokkenheid te bieden, maar ook daadwerkelijk eigendom binnen de uitgestrekte wereld van Kaidro.

Advertentie

Game bedrijven neigen naar crypto

2024 zou zomaar het jaar kunnen worden van blockchain games. Een studie van de Blockchain Gaming Alliance, gehouden onder 526 branche professionals, onthult dat 40% verwacht dat traditionele gaming bedrijven spoedig blockchain- en crypto-technologieën zullen integreren.

Bijna 38% voorziet de lancering van nieuwe spellen op Web3-platforms en de toepassing van blockchain in bestaande titels. Dit wijst op een groeiende erkenning van de waarde van digitale eigendomsrechten in games. Ondanks deze optimistische kijk, is zo’n 20% sceptisch over de overstap naar Web3 door traditionele ontwikkelaars. Het onderzoek, uitgevoerd tussen augustus en oktober 2023, markeert de verdeelde meningen over de integratie van blockchain in de gaming industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie