Shane Kuijpers
14/07/2021 15:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2021 15:33

Baby Doge Coin (BABYDOGE) hype alweer voorbij? Daling van 40% suggereert van wel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Baby Doge Coin (BABYDOGE) hype alweer voorbij Daling van 40% suggereert van wel

Spin-off munt van Dogecoin (Doge), Baby Doge Coin (BabyDoge) heeft het zwaar. Waar de meme coin aan het begin van de maand nog de lucht in schoot dankzij een tweet van Elon Musk, is er sindsdien een groot verval te zien. De koers van Baby Doge daalde deze week met 40%. Deze tak van crypto lijkt het niet gemakkelijk te hebben.

 

Het is onduidelijk of de tweet van Elon Musk gericht was op Doge of BabyDoge, maar feit is wel dat de eerste weinig verandering met zich meebracht, terwijl de tweede de lucht in schoot.

Baby Doge is ergens in juni ontstaan en op de markt gebracht door een groep onbekende makers. Sindsdien heeft de ‘son of Doge’ een fabelachtige groei doorgemaakt, met een stijging van 2.000% na de tweet van Musk. Zoals met meme coins echter meestal het geval is zwakte de koers ook weer enorm af, na de hype.

Ondanks de extreme prijsontwikkeling heeft de koers van BabyDoge niet hoger gestaan dan $0,0000005890 op zijn hoogtepunt. Het gaat hier dus om een hele kleine (tot voor kort) onbekende munt met een lage marktkapitalisatie.

12 Solana memecoins zijn binnen een maand al ingestort of verlaten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Het einde van meme coins?

Meme coins zijn cryptocurrencies die onder meer bekend staan om hun gevoeligheid voor pump en dump-praktijken. Een razendsnelle stijging gaat vaak gepaard met een vrij abrupte crash. Baby Doge Coin lijkt hier een schoolvoorbeeld van. Eerder zagen we dit al gebeuren bij bijvoorbeeld Shiba Inu (SHIB) en SafeMoon (SAFEMOON).

Dogecoin is de meest bekende en trekt nog altijd veel aandacht. Op moment van schrijven staat de koers van Doge op net onder de $0,20. Dit is een groot verschil met de all-time high van bijna $0,70 van zo’n twee maanden geleden.

Baby Doge is overigens wel bezig met het verbeteren van hun naamsbekendheid. Zo was het logo van de digitale munt vorige week nog goed te zien op een Nascar auto. Ook werden en twee dierenasielen in de Verenigde Staten gesponsord. De hype moet weer meer tot leven komen, maar vooralsnog is de daling van 40% de realiteit voor de meme coin.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie