Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
09/09/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2023 12:00

Bekend kledingmerk verkoopt T-Shirt collectie met succes als crypto

icon-nft
NFT nieuws
Supreme-RWA-crypto-blockchain-NFT

Foto: Shutterstock/andersphoto

Decentralized Finance (DeFi) protocollen zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk in populariteit gestegen. Een innovatieve technologie die, zonder de noodzaak van tussenpersonen of traditionele infrastructuur, ontwikkelaars en ondernemers de mogelijkheid biedt snel nieuwe financiële producten en diensten te lanceren. Een nieuwe ontwikkeling in de DeFi sector is het digitaliseren van zogeheten real-world assets (RWA).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

De voordelen van RWA’s en blockchain

RWA’s kunnen variëren van edelmetalen tot vastgoed en vertegenwoordigen het merendeel van de wereldwijde financiële waarde. Door deze activa te integreren in DeFi, kunnen platforms beleggers beschermen tegen de volatiliteit die kenmerkend is voor crypto-gebaseerde rendementsmodellen. Daarnaast biedt het mogelijkheden om de efficiëntievoordelen van blockchain met de financiële kracht van traditionele activa te combineren. 

De innovatie maakte grote stappen door het bedrijf Arcade van mede-oprichter Gabe Frank. Het is een financieel softwarebedrijf gespecialiseerd in non-fungible tokens (NFT’s). Arcade is een samenwerking aangegaan met 4K. Laatstgenoemde houdt zich bezig met het valideren van fysieke goederen en de bijbehorende documentatie om de authenticiteit te waarborgen. 

Samen hebben ze een systeem gecreëerd waarmee deelnemers RWA’s kunnen inzetten. Volgens Gabe Frank biedt de technologie producten die voorheen niet bestonden. 

De samenwerking tussen de 4K en Arcade lijkt tot nu toe zijn vruchten af te werpen. Volgende blockchain analyse platform Dune heeft Arcade sinds maart constant meer dan $10 miljoen in maandelijkse leningen verwerkt, een duidelijk teken dat RWA’s in trek zijn. 

Advertentie

Supreme samenwerking 

De interesse in deze tak van DeFi is te zien in de enthousiasme omtrent verschillende projecten zoals de 4K Supreme T-shirts collectie. Het populaire kledingmerk valideerde een complete verzameling Supreme box logo T-shirts op het gedecentraliseerde 4K protocol. De kledingstukken kwamen vanuit collecties uit 1994 t/m 2020 en diende als onderpand voor een lening van $1,1 miljoen. Arcade heeft ook aangekondigd samenwerkingen met andere assets aan te gaan zoals het horlogemerk Rolex.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie