Roy van Krieken Roy van Krieken
18/04/2023 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2023 16:01

Belangrijk: Crypto wallets van Apple-gebruikers mogelijk in gevaar

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Belangrijk: Crypto wallets van Apple-gebruikers mogelijk in gevaar

Foto: DVKi / Shutterstock.com

Het lijkt erop dat oude versies van Apple voor hun iOS en macOS besturingssystemen grote problemen bevatten. De problemen zouden zelfs zo groot zijn dat Apple-gebruikers werd opgeroepen om zo snel mogelijk de laatste updates te installeren. Dit zijn: iOS 16.4.1 en macOS 13.3.1. Volgens crypto journalist Colin Wu zouden de oude versies van de besturingssystemen kwaadwillenden in staat stellen om de ‘veiligheid van crypto gebruikers’ in gevaar te brengen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

iPhones en Macbooks in gevaar

De cybersecurity reus Kaspersky kwam ook met een rapport over de mogelijke veiligheidsproblemen bij de oudere versies van Apple-besturingssystemen. Zij adviseerden Apple gebruikers om zo snel mogelijk hun Apple-apparaten te updaten naar de laatste versies.

Het onderzoek kwam tenminste twee verschillende serieuze kwetsbaarheden op het spoor. Een van deze kwetsbaarheden is volgens Kaspersky zeer ernstig. Het zou namelijk de WebKit-engine van de Safari internetbrowser kwetsbaar maken voor aanvallen van buitenaf, zonder dat gebruikers iets in de gaten hebben. Hackers zouden in deze Safari-browser een bepaalde schadelijke code kunnen uitvoeren op een website die zij specifiek voor dit doeleinde hebben opgezet.

Een ander kwetsbaarheid zou de aanvaller toegang kunnen verlenen tot root privileges op bijvoorbeeld Apple smartphones. Als gevolg hiervan zouden de hackers zelfs toegang kunnen krijgen tot de crypto wallets van Apple gebruikers, dat stelt Colin Wu.

Update voor iOS en macOS beschikbaar

Indien beide kwetsbaarheden worden misbruikt door aanvallers hebben mogelijke slachtoffers al helemaal een probleem. De kans van slagen wordt op dat moment aanzienlijk hoger dan wanneer slechts een enkele kwetsbaarheid door een eventuele hacker wordt gebruikt en de kans bestaat dat dan zelfs crypto wallets niet meer veilig zijn.

Wat dit extra gevaarlijk maakt is het feit dat Apple hun WebKit engine gebruikt voor elke internetpagina die op een bijvoorbeeld een iPhone wordt geladen. Op deze manier is eigenlijk geen enkele internetbrowser op iPhones meer veilig. Het dringende advies is dan ook om zo snel mogelijk Apple-apparaten te updaten!

Deze gebreken zijn aanwezig in eigenlijk alle mobiele besturingssystemen van Apple, waaronder iOS, iPadOS en tvOS, maar ook het desktop besturingssysteem macOS. Het updaten naar de laatste versies zou de kwetsbaarheden op moeten lossen

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie