Kevin Schijven Kevin Schijven
10/01/2021 07:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2021 07:40

Bijna $3 miljard zit nu in Ethereum 2.0 contract, “het is de ultieme gok” zegt oprichter Vitalik Buterin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bijna $3 miljard zit nu in Ethereum 2.0 contract het is de ultieme gok zegt oprichter Vitalik Buterin

De eerste fase van het langverwachte Ethereum (ETH) 2.0 lanceerde op 1 december 2020. Hiermee wil het blockchain-netwerk de overstap van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS) systeem maken.
Als eerst werd staking geïntroduceerd. Staking is het vastzetten van cryptocurrency in een smart contract. Enkele weken voor de lancering werd het depositocontract van ETH 2.0 opgesteld. Om de lancering van ETH 2.0 te laten slagen moesten investeerders minimaal in totaal 524.888 ETH in het contract vastzetten.
In eerste instantie verliep dat echter traag, en het leek er even sterk op dat de lanceerdatum van 1 december niet behaald zou worden. Toch stroomde net voor de eindstreep een enorme hoeveelheid ETH binnen en vervolgens was de lancering een succes.
We zijn nu zo’n 6 weken later en volgens gegevens dan Dune Analytics staat er nu meer dan 2,3 miljoen ETH vast in het contract, dat is 450% van de benodigde hoeveelheid.
De afgelopen tijd steeg ook de koers van ether sterk omhoog. Op het moment van schrijven ligt de prijs op ongeveer $1.234. Dat betekent dat er nu maar liefst $2,9 miljard aan ether zit gestaked in ETH 2.0
Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, zei onlangs in een interview met Bankless dat dit een teken is van veel vertrouwen in Ethereum, vooral omdat ze potentieel dit geld nooit meer terug zullen zien als ETH 2.0 faalt:

“In zekere zin is het de ultieme gok op vooruitgang, en de gok op vooruitgang is tot op zekere hoogte waar Ethereum over gaat.”

De stijgende koers van ether gaat echter ook weer gepaard met een stijging van de transactiekosten. Ethereum 2.0 wil dit oplossen door later dit jaar sharding te introduceren. De blockchain wordt dan opgesplitst in meerdere chains waardoor het netwerk meer transacties in parallel kan uitvoeren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie