Rico Engelbarts
15/02/2019 17:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2019 17:52

Binance coin; de enige crypto-winterharde cryptocurrency van dit moment

icon-altcoins
Altcoin nieuws
binance_coin_de_enige_crypto-winterharde_cryptocurrency_van_dit_moment

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Het blijft een aardig slagveld in de crypto top 100. Cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) verloren het afgelopen jaar bijna 90% van hun waarde, en aan de crypto winter lijkt nog lang geen einde te komen. Maar er is een cryptocurrency die het verrassend goed blijft doen: Binance Coin.
Binance Coin (BNB) is de native crypto van het Binance platform, ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange. Met de crypto kunnen de gebruikers allerlei dingen kopen op het Binance platform, zo kunnen gebruikers mee doen aan een token-verkoop op het Binance Launchpad-platform. Dit is een platform waarop beginnende crypto-projecten hun tokens kunnen verkopen aan investeerders. Binnenkort gaat de token-verkoop van Fetch.ai van start. 
Mede door het grote succes van dit platform is BNB flink gestegen, maar is daarnaast blijkbaar ook een goede investeringsoptie. Op 14 december 2018 was 1 BNB nog $4,45 waard, maar de afgelopen weken is die waarde gestegen naar op dit moment $9,31. Dit is een verdubbeling in waarde in slechts een paar maanden tijd.
Uit technische analyses blijkt dat BNB de afgelopen maanden op de 4-uurs grafiek in een zogenaamde ascending wedge zat (in het Nederlands: stijgende wig). Dit betekent dat de koers binnen een bepaald gebied bleef, en steeds kleinere schommelingen begon te maken. Begin februari brak de koers uit naar boven met een stijging tot net boven de $10 tot gevolg.
Op de langere termijn zien we dat BNB juist in een dalende wig zit, wat overeenkomt met het heersende bearish marktsentiment. Na de uitbraak uit de stijgende wig is de koers nu aangekomen bij de bovenste lijn van de dalende wig.
De kans is groot dat de koers van die lijn afketst en weer gaat dalen. Ook bestaat er de kans dat de koers ook boven deze lijn uitbreekt, maar die kans is zeer klein. Al met al blijft het een bijzondere prestatie dat de crypto wist te stijgen in deze omstandigheden. Het geeft nog maar eens aan dat Binance goede zaken aan het doen is binnen de crypto-industrie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie