Rico Engelbarts
30/04/2019 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/04/2019 07:30

Binance voegt Cosmos Network (ATOM) kosteloos toe aan cryptocurrency exchange

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Cryptocurrency exchange Binance heeft Cosmos Network (ATOM) gratis genoteerd aan de exchange. Dit maakte de CEO van Binance, Changpeng Zhao, bekend in een tweet. Als gevolg van de notering van ATOM zag de prijs een flinke stijging.
Na het nieuws zag ATOM namelijk een stijging van maar liefst 27%, waarmee het op een waarde van $5,14 uitkwam. Daarna zakte de prijs echter weer iets terug naar $3,91. Dankzij de notering steeg de handelsactiviteit ook behoorlijk. ATOM is op de meeste grotere cryptocurrency exchanges beschikbaar en kan in 39 verschillende paren worden verhandeld.


Op Binance is ATOM beschikbaar tegen bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) en tether (USDT). Cosmos Network laat daarnaast uit transparantie zien dat Binance de altcoin gratis heeft toegevoegd aan het platform, waarschijnlijk om het team over te kunnen halen de notering goed te keuren.
Binance was niet de enige die ATOM de afgelopen dagen toevoegde, ook OKEx en Kraken voegde de altcoin toe.
Cosmos Network heeft als doel de interoperabiliteit tussen bestaande en nieuwe blockchains te vergroten. Dit doet het onder andere door een Software Development Kit (SDK) te ontwikkelen waarmee nieuwe blockchains kunnen worden ontwikkeld die gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Cosmos Network hoopt zo “het internet van blockchains” te kunnen worden.
Middels het zogenoemde “bonded Proof-of-Stake-mechanisme” kan er consensus worden bereikt binnen het protocol. En met behulp van het “Hub-and-Zone” model kunnen verschillende blockchains met elkaar communiceren. Daarnaast heeft het een eigen wallet: Lunie, en een blockchain explorer: Cosmos Hubble.
Heb je trouwens gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie