Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
15/05/2020 11:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2020 11:18

Bitcoin belangrijke toegangspoort naar altcoins, blijkt uit onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin belangrijke toegangspoort naar altcoins, blijkt uit onderzoek

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Uit cijfers van een recent onderzoek dat gedaan is door crypto-exchange Coinbase blijkt dat bitcoin (BTC) een belangrijke toegangspoort is tot altcoins. Investeerders lijken aan te geven dat slechts 24% van initiële investeerders ook daadwerkelijk vasthoudt aan bitcoin zelf. 60% van de investeerders koopt bitcoin als eerste investering. 36% van de investeerders koopt ook andere cryptocurrencies naast bitcoin. Altcoins zijn volgens Coinbase dus erg populair, 40% koopt direct altcoins op het platform.
Bitcoin toonde het afgelopen jaar een flinke overmacht, met ruim 65% domineerde de eerste cryptocurrency de markt. Ondanks de grote populariteit is er toch een verschuiving waar te nemen op het moment dat er een bull segment is. Veel investeerders kijken toch naar andere coins op het moment dat bitcoin flink stijgt. De dominantie daalde met 30% in 2017 toen bitcoin de grootste bull run ooit doormaakte. Ethereum (ETH) was zelfs even de grootste met 50% van het totale volume.
Coinbase legde uit dat dit voornamelijk psychologisch is en met veel verschillende factoren te maken heeft. Zodra investeerders het gevoel hebben dat het goed gaat kijken ze snel verder naar andere coins om meer winst te kunnen behalen. Zodra de bull run voorbij is kiezen veel investeerders er ook weer voor om hun altcoins om te zetten in bitcoin.
Uiteindelijk blijft bitcoin een soort toevluchtsoord zodra andere coins in prijs zakken. Nick Colas, een bitcoin analist zei in een interview met CNBC dat de populariteit en hype  rondom bitcoin zich nu meer uit in een soort algemene rage.
Bitcoin lijkt dus steeds meer de rol van digitaal goud aan te nemen, altcoins lijken steeds meer ingezet te worden voor andere doeleinden zoals services. Het is volgens het rapport erg belangrijk dat de industrie ook bouwt op coins die niet alleen als waarde opslag bedoeld zijn.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie