Bitcoin (BTC) analist verwacht hierom afname bitcoin dominantie, gunstig voor altcoins

De afgelopen dagen zijn er flinke klappen gevallen bij de altcoins. Dit had vooral te maken met de grote aanklacht die de Amerikaanse financiële toezichthouder tegen Ripple indiende. Willy Woo, een on-chain analist, sprak daarom onlangs zijn verwachtingen uit voor de toekomst van de cryptomarkt.

In een reeks tweets analyseert hij de situatie in de wereld en reflecteert deze op de cryptomarkt. Zodoende probeert hij een inschatting te maken van hoe de cryptomarkt verdeeld kan worden tussen bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Ten eerste somt hij op hoeveel geld er in de verschillende oppotmiddelen in de wereld zitten:

“$12B goud
$90B Fiat
$100B aandelen
$100B Obligaties
$250B onroerend goed”

Daarnaast stelt hij dat er in derivaten wereldwijd meer dan $1.000 biljoen zit. Over derivaten zegt Woo: “Derivaten omvatten het kopen, verkopen en overdragen van risico. De moderne wereld wordt door hen mogelijk gemaakt.”

Hij reflecteert deze situatie op de cryptomarkt en haalt hierbij Decentralized Finance (DeFi) aan. DeFi maakt namelijk hetzelfde mogelijk als derivaten, het kopen, verkopen en overdragen van risico. Woo schrijft:

“DeFi in zijn huidige vorm is een experimenteel gebied waar we uitzoeken hoe we netwerken kunnen bouwen om risico’s te kopen, verkopen en overdragen. Om dat te laten gebeuren, zullen de onderliggende netwerken waarde moeten putten uit hun marktkapitalisaties om als onderpand te gebruiken.”

Bij derivaten op de traditionele markten zijn de oppotmiddelen uit het eerdere lijstje vaak het onderpand voor bijvoorbeeld een lening. Woo stelt dat er in de traditionele wereld een ratio van 2:1 is tussen derivaten en oppotmiddelen:

“In de traditionele wereld is het een verhouding van 2:1 tussen derivaten en oppotmiddelen. Dat zou zich vertalen in een BTC-dominantie van 33%.

Het eerste dat moet worden gebouwd, zijn oppotmiddelen, daarom is de dominantie van BTC zo hoog. Het is mogelijk dat het een neerwaartse trend naar 33% inzet.”

Kortom, met de huidige bitcoin dominantie zouden de altcoins flink wat terrein terug moeten winnen mocht deze logica kloppen. Hiervoor is nodig dat of bitcoin terugzakt of de altcoins juist stijgen ten opzichte van bitcoin.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.825,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
€27.122,90 Kopen
2
Litebit
€27.152,80 Kopen
3
SATOS
€27.306,60 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...